Minecraft-os pénzügyi videó nyerte a K&H vloggerversenyét

Egyéb

B. Nagy Réka, Ditke, Baluka, Jánosik Gergő és ZsDav neve talán nem cseng ismerősen a mai szülő- és tanárgenerációnak, pedig könnyen elképzelhető, hogy gyerekük, tanítványuk sokkal jobban ad az ő véleményükre, mint a felnőttekére. Az öt influencer a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő első vloggerversenyén vett részt, melynek során mind az öten olyan pénzügyi témákat dolgoztak fel egy-egy videóban, melyek a vetélkedő tudásanyagának is részét képezik. A videókat közel 180.000-en látták és több ezren szavaztak kedvencükre – a nyertes pedig zsDav lett, aki a takarékoskodás fontosságáról készített videót.

 

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő célja tizedik éve a pénzügyi tudatosság és az alapvető pénzügyi fogalmak gyerekekkel való megismertetése. Mivel a gyerekek médiafogyasztási szokásai nagyon megváltoztak az elmúlt tíz évben, így fontos a folyamatos megújulás, az újabb és újabb platformok keresése.  Ezért indult 2020 májusában a vetélkedő tudásanyagához kapcsolódó vloggerverseny, ahol  B. Nagy Réka a nagy hétvégi bevásárlás és tankolás közben mesélt a családi költségvetésekről, Ditke őszintén, a saját példáján keresztül magyarázta el a koronavírus következtében kialakult gazdasági válságot, Baluka az online ügyintézést és az érintésmentes vásárlást mutatta be drónos hamburgerrendeléssel, Jánosik Gergő, mint büszke webshop tulajdonos az online vásárlásra és annak buktatóira hívta fel a figyelmet, végül pedig zsDav a takarékoskodás fontosságáról készített videót kedvenc videójátéka segítségével. A cél az volt, hogy a vloggerpályázat keretében a mai gyerekeknek a megfelelő pénzügyi tudást hozzáférhető és könnyen fogyasztható formában kapják meg.

A versenyben a közönségszavazatok mellett szakmai zsűri is értékelt: ők 5 szempont mentén (kreativitás, információátadás, szórakoztatás, technikai kivitelezés, közösségaktivizálás) pontozták a videókat. A zsűri tagjai Nyulászné Köböl Noémi, pedagógus, Imre Ádám pénzügyi szakértő, Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója és Tóth Bálint, a Starnetwork ügynökség influencer szakértője voltak.

Az összesített eredmények alapján a legfiatalabb korosztály számára is érthető, szakmailag az egyik legfelkészültebb, végig minecraftos stílusban megvalósított, kevesebb mint 10 perces edukatív videóval zsDav szerezhette meg magának az 500.000 forint értékű ajándékutalványt. „A videó elkészítésénél arra törekedtem, hogy a legérthetőbben és legviccesebben tudjam bemutatni a takarékoskodást úgy, hogy az egy kisebb gyereknek és egy idősebbnek is élvezhető legyen” – mondta a nyertes youtuber a vloggerverseny kapcsán, aki a főnyereménye segítségével fejlesztheti csatornáját, eszközöket vásárolhat a még magasabb minőségű videók elkészítéséhez.

ZsDav nyertes videóját közel 50 ezren látták, az összes videót pedig mintegy 180 ezren. A K&H Vigyázz, kész, pénz! szervezői szerint ebből is látszik, hogy a mai influencereknek mekkora felelősségük van abban, hogy csatornáikon milyen információkat közvetítenek követőik felé. A vloggerversennyel pedig bíznak abban, hogy egy lépéssel még közelebb került a felnövekvő generáció ahhoz, hogy felnőttként még okosabb és még átgondoltabb pénzügyi döntéseket hozzanak.

SOCIAL MEDIA