Melyik lesz a világ első készpénzmentes városa?

Hírek

A Peak Financial Services keresi azt a várost, amelyet a világon elsőként teljesen készpénzmentesítenének.

A Peakről nagyon sokat lehetett már hallani, ahogy a vállalatunk vezetőjéről, Suppan Mártonról is, aki fiatal kora ellenére számos korszakalkotó dolgot tett már le az asztalra. A cégcsoport évek óta aktív, az egyszerűen igényelhető, készpénzhelyettesítő prepaid kártyák piacán, mára Marketplace szolgáltatásával belépett az m-commerce piacra; 2018. január 1-jén sikeresen, 100%-ban készpénzmentessé tették a Papp László Sportarénát. Emellett vállalati prepaid kártya rendszerüknek köszönhetően készpénzmentessé tettek több logisztikai vállalkozást, sőt, 2017 végén egy perc alatt megköthető, teljesen testre szabható balesetbiztosítással bővítették szolgáltatási portfóliójukat. Még az idei évben bevezetik virtuális prepaid kártyájukat, kártyáikhoz virtuális bankszámlaszámot kínálnak, sőt piacra dobják a régió első digitális folyószámla szolgáltatását is.

A készpénzmentesítés a digitalizációs folyamatok legelőremutatóbb területe. A fenti szolgáltatásportfolió összekapcsolásával a cég szerint lehetőség van teljes földrajzi régiókat készpénzmentessé alakítani. Ezzel is csökkenteni tudják majd a készpénz társadalomra gyakorolt negatív hatásait, fehéríteni tudják a gazdaságot és kényelmesebbé tenni a lakóközösség életét.

Első hallásra meglepő lehet a felvetés, hogy épp egy magyar városban valósuljon meg mindez, hiszen vannak, amelyek fejlettségben előrébb tartanak. Hallhattunk is már például kínai kezdeményezésekről, viszont ezek akár több 10 millió fős városok. A cashless city koncepció sokkal könnyebben megvalósítható egy kisebb városban, ahol kevésbé differenciált a lakosság, a Peaknek pedig cégcsoport szinten minden tapasztalata és háttere megvan a készpénzmentesítéshez. Egy cashless city alapjaiban változtathatja meg pozitív irányba egy teljes város lakóinak mindennapjait.

A cashless city, vagyis készpénzmentes város számos előnyt hoz majd magával a társadalomra nézve. Ezek például:

– Gazdaságfehérítés

– A készpénz drága, készpénzmentes megoldások kedvezőbbek

– A készpénzmentesség biztonságosabb a készpénz használatnál

– Az emberek egy ilyen komplex fejlesztés által modernebb környezetben élhetnek.

– Edukáló és közösségépítő hatásai is vitathatatlanok

Várják azon magyar városok jelentkezést, akik szeretnének készpénzmentessé válni. A kiválasztott jelentkezővel, vagy jelentkezőkkel akár már 2-3 év alatt megvalósíthatónak tartja a Peak a világ első készpénzmentes városát.

Jelentkezni a http://keszpenzmentes.hu oldalon lehet.

SOCIAL MEDIA