EFOTT-applikáció a T-Systemstől és az Óbudai Egyetemtől

Hírek

Az Óbudai Egyetemre járó #csapatnev team nyerte a T-Systems Magyarország fejlesztői versenyét. Így három mérnökinformatikus fejlesztheti a T-Systems szakértői mentorálásával a 110 ezer látogatót fogadó EFOTT fesztivál új applikációját, és elviheti a győztesnek járó 1 millió forintos pénzjutalmat is.

A T-Systems novemberben fejlesztőversenyt hirdetett 16+ korú diákok körében az EFOTT fesztivál új applikációjának lefejlesztésére. A több tucat jelentkezőből, egy szakmai előszűrés után a zsűrizésére végül hat pályázó jutott tovább, akik munkájukat február 12-én prezentálták.

A zsűri tagjai voltak az EFOTT részéről Orbán Balázs programszervezésért felelős vezető és Árkossy Máté IT vezető, a T-Systems részéről Tápai Tamás, ágazatigazgató, Krucsó Bálint fejlesztő, Makrai Patrik appfejlesztő a T-Systems innovációs laborjából, a Kitchen Budapesttől.

A zsűri döntésénél figyelembe vette, hogy az egyes beküldött applikációk, rendelkeznek-e angol és magyar nyelvű verzióval, mennyire felhasználó barát a felépítése, képes-e közösségi média felületeket integrálni, valamint hogy képes-e az értesítések küldésére. Emellett „meghallgattatott” a fesztiválozók hangja is, hiszen a zsűri figyelemmel volt az EFOTT online kérdőívére is, ami a jó fesztiválappról kérdezett és amit 858-an töltöttek ki.

Minden pályázó csapat nagyon felkészült volt, kiváló minőségű és átgondolt anyagok készültek, mind felhasználói, mind szakmai oldalról – mondta Tápai Tamás a 800 fős T-systems fejlesztői csapat vezetője, a zsűri elnöke. Rendkívül sok kreatív ötletet hoztak a pályázók, és az előadói készség is magas színvonalú volt mindegyik csapatnál, ami a karrierjük elején járó IT-soknál nem kézenfekvő. A nyertes pályázat és a legjobb ötletek megvalósulását fejlesztői csapatunk támogatja a továbbiakban, az érintett pályázókkal közösen induló projekt keretein belül. Szívesen látjuk fejlesztői csapatunkba a versenyen induló valamennyi diákot gyakornok – majd remélhetőleg junior – munkatársként, és invitáljuk nyári szellemi alkotótáborunkba, a T-Systems Ötletcampusra – mondta.

Az appverseny ismét megerősítette bennem, hogy a digitális generációkkal való folyamatos együtt gondolkozás, kölcsönös inspirálódás elengedhetetlen – tette hozzá, rámutatva: nemcsak azért, mert – a jelenleg futó – több mint ezer fejlesztésük jelentős részét – legyen az mesterséges intelligencia vagy éppen okos város alkalmazás – pont a digitális generációk használják a legintenzívebben, hanem azért is, mert a digitális világ építéséhez az új technológiák készségszintű ismeretén túl szükség van a fiatalok friss és újszerű gondolkodására is.

SOCIAL MEDIA