Megjelent a Remind bookazine második száma

Hírek

A 2021-es State of Health in EU elnevezésű tanulmány Magyarországra vonatkozó adatai szerint hazánk igen „előkelő” helyen szerepel az alkoholfogyasztás és az elhízás szempontjából, a várható élettartam nagyjából öt évvel elmarad az EU-s átlagtól. És akkor a mentális egészséggel kapcsolatos problémákról még nem is beszéltünk.

 

Szerencsére sok mindent tehetünk egészségünkért és annak megőrzéséért. A kulcs a megelőzésben, az odafigyelésben és a tudatosságban rejlik.

Az egészségmegőrzésnek nem csak a megfelelő táplálkozás és a sport rendszeresítése az egyetlen módja. Önmagunkról való gondoskodásunk egy formája lehet az egyedül töltött, önmagunkra fordított minőségi idő vagy akár a pszichológushoz járás is. Lelki jóllétünk csaknem ugyanolyan fontos, mint testünk épsége. Szerencsére ma már sokkal kevésbé számít „különösnek” vagy „furcsának” a megfelelő szakemberek felkeresése. Az önmagunkról való gondoskodásnak számtalan formája van, a lényeg, hogy kezdjünk bele és figyeljünk oda magunkra.

Nincs egyetlen csodaszer vagy bevált recept, amely megoldja minden problémánkat és elvezet minket az „örök egészség szigetére”. Mindenkinek magának kell megtalálnia, hogy mi az, ami számára beválik és tartható hosszútávon. Nem kell összes szokásunkat azonnal átalakítani, a lényeg a fokozatosság és a folyamatos haladás.

Az Remind bookazine legújabb száma a testi-lelki egészség, az egészségmegőrzés, az öngondoskodás témáit járja körbe. Számos szakérő is megszólal, illetve sok hasznos tanács és útmutató segíti az olvasót a tudatos és kiegyensúlyozott élet kialakításában. Olvashatunk még többek között a pénzügyi tudatosság, a környezetvédelem és megfelelő vitaminok kiválasztásáról is. A kiadvány olyan eszközöket és lehetőségeket szeretne megismertetni az emberekkel, amelyek alkalmazásával számos pozitív változás jelenhet meg életükben.

„Szerencsére egyre többet van szó olyan témákról, amelyek sok-sok éven át tabunak számítottak. Már nem szokatlan, kellemetlen vagy elfogadhatatlan a testünk-lelkünk állapotát érintő témákról nyíltan beszélni. Jóllétünk és egészségünk megteremtéséhez elengedhetetlen, hogy energiát és minőségi időt fordítsunk magunkra” – mondja Szilágyi Gábor, a PlanAll és a Remind alapítója.

 

Fotó: Remind

 

SOCIAL MEDIA