Magyar Péter: a rendszerváltás előkészítésének korszaka jön

Hírek Kiemelt

A politikai rocksztár, az utcai harcos korszaka véget ért, most a rendszerváltás előkészítésének korszaka következik – jelentette ki Magyar Péter a Tisza Párt „kampánynyitó rendezvényén” szombaton Budapesten.

 

Új emberekkel és új struktúrákkal, a Tisza Párt „árterének” felépítésével alapjaiban kívánják megújítani Magyarországot – közölte a párt alelnöke a MOM Sport rendezvényközpontban megtartott nagygyűlésen. Minden magyar emberre szükség lesz ahhoz, hogy 2026-ban megnyerjék az országgyűlési választásokat, ezért „Tisza-szigeteket” alakítanak szerte az országban, olyan közösségeket, ahol nincs jobb és bal, csak magyar – tette hozzá a politikus. Mint elmondta: ennek érdekében ősztől újra útnak indulnak, hogy eljuttassák az ország minden szegletébe a kormánypártok alternatívájának üzenetét, ám ezúttal már nem egyedül fog kampányolni, hanem párttársai, elismert szakemberek segítségével.

Megfogalmazása szerint június 9-én „vitorlázó repülővel” értek el világraszóló eredményt, az országgyűlési választásokra viszont már egy „hatalmas utasszállító flottára” lesz szükségük, ami milliárdos tétel. Vagyis egy ütőképes politikai erő működtetéséhez több támogató kell – tette hozzá. Ezért hozták létre a „rendszerváltó tagság programot”, amihez immár 15 ezren csatlakoztak. Magyar Péter mindenkit arra kért, hogy lehetőségeihez mérten támogassa a rendszerváltás programját, egyben azt ígérte, hogy minden forint elköltése látható lesz. Hozzátette: a Tisza Párt külföldi pénzeket eddig sem fogadott el és ezután sem fog.

Közlése szerint a jövő héten pályázatot hirdetnek a Tisza Párt európai parlamenti delegációjának munkáját segítő álláshelyekre és mindenkitől várják a javaslatokat a Tisza Párt 106 országgyűlési képviselő-jelöltjének személyére; a kiválasztási folyamat július végén elindul. Ugyanakkor július közepétől elindul a Tisza Párt „immunitás programja”. Vagyis a honlapjukon szereplő „digitális gyóntatószékre” anonim módon eljuttathatják az információikat mindazok, akik korrupciós visszaélést tapasztaltak, vagy visszaélésre kényszerítették őket. Magyar Péter a beszédében elismerte, hogy követtek el hibákat, ám tanultak azokból és kétszer ugyanazt nem követik el. Ezzel kapcsolatban azt mondta: nyilván szokatlan, hogy egy politikus is lehet ember. Azt ígérte, ugyan óvatosabban mint eddig, de ezentúl is ember marad.

A továbbiakban hangsúlyozta, hogy több mint 1 352 000 ember szavazott arra június 9-én, hogy a Tisza Párt legyen a „nemzeti együttbűnözés rendszerének” valódi potens kihívója a következő országgyűlési választáson. Ez hatalmas felelősség és előre adott felhatalmazás arra, hogy lezárják az elmúlt húsz év rémálmát, ami Magyarországot az Európai Unió második legszegényebb és legkorruptabb országává tette. Szerinte a kialakult helyzetért felelősek az ellenzéki pártok és politikusok is, akik ha megértették volna a helyzetet, a sokadik csúfos kudarc után leléptek volna, és nem a Fideszt tartották volna újra és újra hatalomban.

Ezzel kapcsolatban azt ígérte: ha a személye bármikor akadálya lesz a kormányváltásnak, akkor tudni fogja mit kell tennie a hazája érdekében. Közlése szerint felelősek a fővárosért is, hiszen a Tisza Párté a közgyűlésben az egyik legnagyobb frakció. Beszámolt arról, hogy Karácsony Gergely főpolgármester már négyszemközti egyeztetésre is hívta, ám azt üzeni, hogy a Tisza Párt képviselői nem megvehetőek.

Nem fog semmilyen politikai alkut kötni Karácsony Gergellyel, aki Gyurcsány Ferenc szövetségese. Ez alapján Karácsony Gergellyel kötendő háttéralku a Tisza Párt részéről kizárt – mondta, hozzátéve, hogy a Tisza Párt csak ügyek mentén fog javaslatokat támogatni a Fővárosi Közgyűlésben. Szerinte fontos politikai lehetőség az is, hogy az Európai Parlamentben képviselőként agrárkérdésekkel és vidékfejlesztéssel foglalkozhat, ami a Tisza Párt stratégiai célja. Továbbá az Európai Néppárt, az Európai Parlament legerősebb frakciója tagjaként – a Fidesszel ellentétben – érdemi befolyást gyakorolhatnak az európai döntésekre. Példaként említette, hogy tíz nap múlva egyeztet az EP elnökével az uniós pénzek hazahozatala érdekében.

Összefoglalva az a céljuk, hogy leváltsák az Európában „persona non grata”-ként kezelt Orbán Viktort és az Orbán-kormányt, lebontsák a „nemzeti együttbűnözés rendszerét” és visszavezessék az országot Európába, ahová mindig is tartozott – hangsúlyozta Magyar Péter.

A nagygyűlésen felszólalt Ordas Eszter és Porcher Áron, akik a Tisza Párt színeiben mandátumot nyertek a Fővárosi Közgyűlésben és Rost Andrea operaénekes.

Forrás: MTI

 

SOCIAL MEDIA