Lidl: pamutot csak fenntartható forrásból

Hírek Kiemelt

A Lidl célul tűzte ki, hogy 2022 végéig 100%-ban fenntartható forrásból szerzi be a pamutot. E cél elérésének fontos lépése a „Cotton made in Africa” (CmiA) kezdeményezéssel való partnerkapcsolat, amelynek részeként a Lidl elkötelezte magát a fenntartható afrikai pamut beszerzése mellett. A CmiA-val való együttműködéssel a Lidl szeretné megmutatni, hogy a mezőgazdaság, a társadalmi felelősségvállalás és a környezetvédelem együtt járhatnak a nyersanyagok tekintetében és ezáltal komolyan veszi globális értékláncában a környezet és társadalom iránti felelősségét. A CmiA jelöléssel ellátott Lidl textiltermékek megvásárlásával a vevők aktívan hozzájárulhatnak az afrikai kistermelők és családjaik életkörülményeinek javításához és a környezetvédelemhez.

 

A Lidl, célja elérése érdekében, mely szerint 2022-ig 100%-ban fenntartható pamutot szerez be, 2020 februárjában a „Cotton made in Africa” (CmiA) kezdeményezés partnere lett.  A kezdeményezés hatékonyabb és környezetbarátabb gyapottermesztésre tanítja a kistermelőket, életkörülményeik tartós javulása és a környezet védelme érdekében. Ez azt jelenti, hogy a Lidl a textil ellátási láncának kezdetétől aktívan támogatja a társadalmilag és ökológiailag fenntartható gyapottermesztést Afrikában. A vállalat ezáltal biztosítja, hogy saját textilmárkáinak alapanyagait felelős körülmények között lehessen termeszteni és beszerezni.  A Lidl fokozatosan váltja ki saját márkás textiltermékeiben a hagyományosan előállított pamutot CmiA vagy egyéb tanúsított pamuttal.

Fenntartható termékkínálatunkat a „Cotton made in Africa” jelöléssel ellátott textiltermékekkel bővítettük ki. Ily módon egyértelmű választási lehetőséget kínálunk vásárlóinknak, hogy a termékek megvásárlásával aktívan hozzájárulhassanak az afrikai gyapottermesztők és családjaik életkörülményeinek javításához és a környezet védelméhez” – mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A CmiA kezdeményezés célja az afrikai gyapottermesztés társadalmi, gazdasági és ökológiai feltételeinek javítása. A „segítsünk az embereknek abban, hogy segíthessenek önmagukon” megközelítésnek megfelelően a gazdák megtanulják, hogyan kell a gyapotot környezetbarátabb és erőforráskímélőbb módon termeszteni. A modern gazdálkodási módszerek alkalmazásával védhetik a talajt és vizet takaríthatnak meg, miközben jobb terméshozamot érnek el ugyanazon a termőterületen. Ezenfelül a fenntarthatóbb mezőgazdasági gyakorlatok által kevésbé vannak kitéve az éghajlatváltozásoknak és áringadozásoknak és jövedelem-és megélhetési forrást biztosítanak a jövő generációi számára.

A CmiA-val való együttműködéssel a Lidl szeretné megmutatni, hogy a mezőgazdaság, a társadalmi felelősségvállalás és a környezetvédelem együtt járhatnak a nyersanyagok tekintetében és ezáltal komolyan veszi globális értékláncában a környezet és társadalom iránti felelősségét. Ezt világosan megfogalmazza többek között „Az áruk beszerzésénél alkalmazott társadalmi, környezeti és üzleti át-világítási folyamatokról szóló állásfoglalása”, amit 2020 áprilisában frissített és bővített. A teljes állásfoglalás és további információ a Lidl fenntarthatósági vállalásaival kapcsolatban a Fenntarthatóság oldalon érhető el. A CmiA kezdeményezésről bővebben itt lehet olvasni.

 

SOCIAL MEDIA