La Liga: őrzi előnyét a Real Madrid, kapaszkodik a Barcelona

Tejszínhub

Folytatódik a bajnoki versenyfutás a spanyol első osztályban. A Real Madrid továbbra is komoly előnnyel vezet. 

 

Az üldözők közül az Atlético Madrid legutóbbi öt meccséből csak kettőt tudott megnyerni, most döntetlent játszott az utolsó helyen szerénykedő Almeria otthonában, és egyre távolabb kerül a dobogótól. A Barcelona viszont a januári hullámvölgy után egyre inkább magára talál, ezúttal a Getafe gárdáját páholta el igen alaposan, és igyekszik tartani a lépést a listavezető Real Madriddal.

A blancók vasárnap este a mostanában nem túl acélos Sevillát fogadták. Az andalúzok foggal-körömmel védekezve 80 percig reménykedhettek a gól nélküli döntetlenben, ám a csereként beállt Luka Modric ismét megmutatta, hogy 2018-ban jó helyre került az Aranylabda. Az elnyűhetetlen horvát zseni tanári módon vette át a labdát, egy testcsellel elküldte a védőjét, és 18 méterről nagy erővel a hálóba vágta a labdát. A Real Madrid tehát tartja 8 pontos előnyét a Barcelona előtt.

A forduló záró mérkőzése, a Girona – Rayo Vallecano hétfőn este 9 órakor kezdődik. A katalán kiscsapat győzelme esetén visszaveszi a dobogó második fokát.

 

A 26. forduló eredményei 

Real Sociedad – Villarreal 1:3

Barcelona – Getafe 4:0

Alaves – Mallorca 1:1

Almeria – Atlético Madrid 2:2

Cadiz – Celta Vigo 2:2

Betis – Athletic Bilbao 3:1

Las Palmas – Osasuna 1:1

Real Madrid – Sevilla 1:0

 

 

 

 

SOCIAL MEDIA