La Liga: ez már tényleg a Barcelona!

Tejszínhub

A spanyol bajnokság 26. fordulóját egy tragédia árnyékolta be: egy valenciai épülettűzben legalább tíz ember meghalt, emiatt elmaradt a Granada – Valencia mérkőzés.

 

Így a Barcelona – Getafe lett a forduló nyitómérkőzése. A meccs egyik nagy kérdése az volt, hogy a hétközi mérkőzésen Nápolyban nagy fölényben játszó, mégis csak döntetlent elérő Barcelona hogyan tud túllépni a BL-frusztráción. Nos, a gránátvörös-kékek csattanós választ adtak erre a kérdésre: hosszú hetek, sőt talán hónapok óta először láttunk ilyen jól és felszabadultan futballozó, sok gólt szerző Barcelonát.

A gólgyártást Raphinha már a 20. percben elkezdte. Az első félidőben a vendégek szinte el sem jutottak a barcelonai kapuig. Fordulás után az 53. percben Joao Félix növelte a hazaiak előnyét Christensen remek átadásából, majd a 61. percben de Jong talált a hálóba. A végeredményt Fermin állította be a 91. percben.

A mérkőzés érdekessége, hogy a mostanában olyan sokszor lassú, körülményes Barcelona ezúttal villámgyors kontrákat mutatott be. Ezt a Xavi-korszakban eddig ritkán láttuk, pedig a gyors, technikás játékosok megvannak hozzá. Egy jó Barca az egész spanyol első osztálynak jót tesz, mert a Real Madrid jelenlegi nagy előnye kicsit korán lefutottá tette az idei szezont.

De Jong egyébként a Barcelona történetének tizenegyezredik bajnoki gólját szerezte.

Barcelona – Getafe 4:0

További eredmények: 

Alaves – Mallorca 1:1

Almeria – Atlético Madrid

 

SOCIAL MEDIA