Közösségi Adományozási program: a társadalmi szervezetek válságállóságán kíván segíteni a magnet bank

Hírek Kiemelt

A MagNet Bank ügyfelei minden évben a Bank nyereségének 10%-áról dönthetnek közhasznú társadalmi szervezetek és nonprofit gazdasági társaságok javára, és ezzel a Közösségi Adományozási Programon (KAP) keresztül fontos ügyeket támogathatnak a bank profitjából. A 2021. évi támogatási programra 2020. november 24-től december 21-ig pályázhatnak közhasznú társadalmi szervezetek (civil szervezetek, nonprofit gazdasági társaságok és szociális szövetkezetek).

 

A MagNet Bank 2021-ben 11. alkalommal ad lehetőséget arra, hogy Közösségi Adományozási Programja (KAP) keretében ügyfelei a rájuk eső 10%-os banki nyereségrészükről egy társadalmi szervezet javára rendelkezzenek. Így, a több mint 40.000 ügyfél felajánlásait követően több tízmilliós összeghez juttatják a szervezeteket.

A KAP-ba a szervezetek pályázás útján kerülhetnek be, ezzel is biztosítva azt, hogy az ügyfelek a lehető legjobb és szakmailag  legmegalapozottabb ügyeket támogathassák. A bejutott szervezetek részt vehetnek egy kommunikációs és adománygyűjtő kampányban, illetve számos más programon.

A MagNet Bank Társadalmi Hatás és Közösségi Kapcsolatok terültéért felelős vezetője, Erős Barbara elmondta: „2021-re nem lehet úgy készülnünk, mint ahogy az elmúlt tíz évben tettük. Figyelembe kell vennünk, hogy a COVID-19 okozta válság nem csak a versenyszektor szereplőit hozta nehéz helyzetbe, de nagy hatással volt és van a nonprofit szektor értékteremtő munkájára is. A szervezeteknek meg kell próbálniuk alkalmazkodni a folyamatosan változó körülményekhez, újra kell gondolniuk, hogy hogyan és honnan teremtenek forrást segítő tevékenységük folytatásához, hogyan kapcsolódjanak járvány idején a célcsoportjaikkal, hogyan feleljenek meg a kor digitális kihívásainak. Ezért idén a pályázat témájának az Újratervezést választottuk, és ügyfeleinket bevonva a szervezeteket a válságállóságuk megerősítésében, céljaik újragondolásában szeretnénk támogatni, ezzel is biztosítva fenntarthatóságukat, stabil működésüket.„

 Pályázni az alábbi linken lehet:

https://www.magnetbank.hu/a-kozossegi-bankrol/kap

A pályázatok benyújtási határideje december 21., 16:00 óra. A pályázatot online lehet benyújtani.

SOCIAL MEDIA