Közösen mutatkoznak be a V4-ek borai

Hírek

Magyar, cseh, lengyel és szlovák borok versenyeznek a VinCE Budapest Wine Show-n április 5. és 7. között. A rendezvényen a V4 országok saját standokon mutathatják majd be legjobb boraik válogatását.

Magyarország ötödik alkalommal tölti be a Visegrádi Csoport (V4) elnökségét, a VinCe által és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködésben szervezett bormustra az eseménysorozat része. A legkiválóbb V4-es pincészeteket külön is díjazza majd 12 hazai és külföldi szakértő.

A VinCE Budapest Wine Show szervezőinek célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak a környező országok borainak. Idén a V4-es országok borai versenyeznek a Várkert Bazárban, a térség legnagyobb borszakmai találkozóján.

A VinCE Budapest 2018 Wine Show-ra 12 cseh, lengyel, szlovák és magyar szakértő szigorú szempontok alapján szelektálta a négy ország borkínálatát, amelyet a VinCE Budapest látogatói is megkóstolhatnak április 5. és 7. között. A V4 Wine Challenge elnevezésű versenyen a borbírálat április 5-én, csütörtökön lesz, április 6-án reggel pedig a Bárkert Bisztróban sajtóreggelin ismerhetik meg az újságírók a nyertes kínálatot.

A VinCE Budapest 2018 Wine Show-n a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve alakítanak ki idén először V4-es standokat, így a nagyközönség számára is elérhetővé válik a V4 országok borkínálata. „Kiváló fórum lesz ez a régión belüli szakmai kapcsolatok erősítésére, jövőbeni együttműködési lehetőségek megvitatására, ami reményeink szerint hosszú távon előnyére válhatnak a magyar borászati ágazatnak is” – nyilatkozta az eseményről a VinCE Magazinnak Varju Krisztina Dóra, Magyarország 2017-2018. évi V4 elnökségének lebonyolításáért felelős miniszteri biztos.

Az eseményen ezenkívül 160 magyar és külföldi pincészet mutatkozik be, illetve a három nap alatt összesen húsz mesterkurzust tartanak világhírű borászok és borszakírók részvételével.

SOCIAL MEDIA