Koronavírus: Díjmentes autóhasználattal és szervizzel segítik az AutoWallis csoport tagjai a koronavírus ellen küzdő egészségügyi dolgozókat

Hírek Kiemelt

Több száz, a koronavírus ellen harcoló egészségügyi dolgozót támogatnak ingyenes autóhasználattal, szervizszolgáltatással és gépjármű-fertőtlenítéssel az AutoWallis csoport tagjai. A tőzsde autós vállalata lehetőségeihez mérten saját eszközeivel és munkatársainak közreműködésével segíti a járvány elleni küzdelmet. A támogatást több budapesti kórház és kerület egészségügyi dolgozói vehetik igénybe.

 

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett AutoWallis Nyrt. tagvállalatai, valamint az általuk képviselt egyes márkák több száz, a koronavírus megfékezéséért küzdő egészségügyi dolgozót támogatnak autóhasználattal, szervizszolgáltatással és gépjárműfertőtlenítéssel. A hazai autóipari szektor vezető szereplőiként emellett szervizdíjbevételük bizonyos hányadát a jelenlegi járványhelyzethez kapcsolódó jótékonysági célra is felajánlották. Ormosy Gábor, az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a csoport és munkavállalói elkötelezettek a koronavírus elleni küzdelem iránt, és maximálisan elismerik a vírus ellen a frontvonalban harcoló egészségügyi dolgozók munkáját. Éppen ezért lehetőségeikhez mérten mindent megtesznek annak érdekében, hogy saját eszközeik rendelkezésre bocsátásával és munkatársaik közreműködésével támogassák az egészségügyi dolgozókat hősies munkájukban. A koronavírus miatti helyzetben az AutoWallis leányvállalatai, a Wallis Automotive Europe, a Wallis British Motors, a Wallis Motor Duna, a Wallis Motor Pest, valamint a Wallis Autókölcsönző bemutatóautóik, valamint szervizkapacitásaik egy részét ajánlották fel különböző kórházak, szervezetek, és budapesti kerületek egészségügyi dolgozóinak.

A Wallis British Motors, mely április óta a Jaguar és a Land Rover hazai forgalmazója, a főváros 9. kerületében dolgozó egészségügyi dolgozók részére felajánlotta, hogy a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt heti 20 gépjármű ózonos fertőtlenítését és műszaki átvizsgálását díjmentesen végzi el, hogy autóikat minél biztonságosabban használhassák feladataik ellátására. A Wallis British Motors emellett vállalja, hogy az átvizsgálás – a 9. kerületben díjmentes hozom-viszem szolgáltatással lehet igénybe venni – során feltárt esetleges hibák kijavításánál a munkadíjból 50 százalék kedvezményt biztosít, és az így megfizetett kedvezményes díjat egy kiválasztott egészségügyi intézmény alapítványának utalja át, ezzel is segítve a koronavírus elleni küzdelmet. A Wallis Automotive Europe (WAE), az általa képviselt Ssangyong márka két járművét (Ssangyong Rexton és Ssangyong Tivoli) ajánlotta fel egy-egy hónapra a Dél-pesti Centrumkórháznak. Az autókat Dr. Szlávik János, infektológus szakorvos, a kórház infektológiai osztályának vezetője vette át. Az Etesd a dokit! mozgalmat, melynek önkéntesei naponta több mint 100 adag meleg ebédet szállítanak a kórházakban helyt álló orvosoknak és nővéreknek, a WAE által képviselt két márka is támogat: ingyenes használatra két hétre felajánlottak egy Range Rover Velart és egy hónapra egy Ssangyong Korandot. A Wallis Autókölcsönző, mely a Sixt márkát képviseli Magyarországon, két Opel Astra két-két hónapos használatát ajánlotta fel a Dél-pesti Centrumkórház számára. A Wallis Motor Duna és Wallis Motor Pest, mely BMW és MINI járműveket értékesít, két budapesti kerület kórházainak (a 9. és 14. kerületben: Bethesda Gyermekkórház, Dél-pesti Centrumkórház, Heim Pál Gyermekkórház, Honvéd Kórház, Szent László Kórház, Uzsoki Utcai Kórház) egészségügyi dolgozói számára ajánlotta fel, hogy május végéig gépjárműveiket ózonos technikával fertőtleníti, külső és belső takarítással egyidejűleg.

SOCIAL MEDIA