Kívül-belül megújult az Umbrella Collective

Hírek

Az Umbrella olyan kreatív szakemberek kollektívája, akik hisznek a mozgókép kultúraformáló erejében: művészek és alkotók olyan közössége, amely az együttműködésre és az inspirációra épül.

 

A Hidvégi Zoltán és Kázmér Miklós által alapított cég indulása óta sokat változott – a két főből hetven lett, a kis produkciós műhely egy full service audiovizuális produkciós szolgáltatóvá nőtte ki magát, a szerelemprojektből komoly vállalattá alakult, és díjak is születtek. Egyvalami azonban állandó maradt: a kreatív kíváncsiságból és rugalmasságból, a világ újdonságaira nyitott szemű, a világ változásaira folyamatosan reagáló szüntelen innováció. 2017-ben a növekvő vállalathoz csatlakozott tulajdonos partnerként Nagy László, aki stratégiai és pénzügyi vezetőként erősíti a csapatot.

A fejlődés a huszadik évfordulóhoz közeledve új szintre lépett egy átfogó szervezetfejlesztéssel és belső átalakítással. A szolgáltatási paletta frissítése és az új csapattagok alapozták meg a brand tovább gondolását, ami egy új arculatban is testet öltött.

A megújítási folyamat egyik alappillére a szervezetfejlesztésben és a vezetői struktúra átalakításában a 2023 augusztusában csatlakozó új COO Udvarev-Tóth Rita. A szakember tapasztalatával segítette a szervezet stratégiai átalakítását, az új működési mechanizmusok bevezetését és a szolgáltatások bővítését. „Nagyon izgalmas és kihívásokkal teli feladat számomra, hogy a céget minden szinten (szervezeti, szolgáltatási, technológiai, kommunikációs, HR) felkészítsük a jövő piaci kihívásaira, amihez a tulajdonosok teljes támogatását megkaptam.”

A cég egyik legjelentősebb szervezeti változása az utómunka részlegben történt. Ennek részeként összevonásra került két, eddig eltérő struktúrában működő utómunka-részleg. Az így létrejött csapat gondoskodik az erőforrásokról és a megvalósíthatatlan feladatot nem ismerő megoldásokról. Az összeolvadás megtervezésével és lebonyolításával, illetve az újonnan létrejött részleg vezetésével az alapítók Bíró Áront bízták meg, októbertől ő tölti be az Umbrella COO Post pozícióját. “Az Umbrella működésének modernizálása és újragondolása számomra az elmúlt évek legizgalmasabb feladata: egyszerre dolgozunk hazai és nemzetközi megbízóknak, corporate ügyfeleinkkel pedig hosszú távú partnerkapcsolat kialakítására törekszünk.”

Az ügyfélkapcsolatok megújítása az egyik kiemelt területe a strukturális változásoknak, hogy a hazai és nemzetközi megbízóik számára a legprofesszionálisabb és leghatékonyabb kiszolgálást biztosíthassák. Ennek a területnek az új vezetője Nagy Máté lett, aki tavaly ősszel érkezett az Umbrellához Client Service Director pozícióba. „A legfőbb feladatom a stratégiai partnerkapcsolatok kialakítása meglévő és leendő megbízóinkkal, az ügyfél elégedettség növelése, valamint a new business tevékenységünk erősítése!” – mondta Nagy Máté.

A szervezeti átalakításban kulcsfontosságú stratégiai szerepet töltött be a szintén megújuló HR terület, amelynek vezetését Mlinárik Anett, HR igazgató látja el. “Az cég megújítása HR szempontból is kiemelkedően fontos stratégiai feladat volt. Az átstrukturálás során szem előtt tartottuk, hogy a munkavállalók megértsék, elfogadják a változásokat, és továbbra is otthon érezzék magukat az Umbrellában.”

Az új arculatról

Az Umbrella, ügynökségével, a New Voiddal közösen olyan identitást dolgozott ki, amely a nemcsak a márka múltjából és jelenéből táplálkozik, de reagál a jövő kihívásaira is, és plasztikusan közvetíti a márka esszenciáját. Így született meg az In Motion koncepció, amely egyszerre reflektál az Umbrella innovatív étoszára és mozgóképes tevékenységére. Akárcsak az Umbrella Collective, az arculati elemek is állandó mozgásban vannak. Mozgó ikonok is helyet kapnak a rendszerben, figuratív megerősítésként szolgálva a kulcsüzenetek kommunikációját.

 

SOCIAL MEDIA