Kiterjeszti együttműködését a Toyota és az Amazon

Hírek Kiemelt

A Toyota és az Amazon egyik vállalata, az Amazon Web Services, Inc. (AWS) kiterjeszti globális együttműködését az AWS nagyszámú szolgáltatására támaszkodva annak érdekében, hogy szélesítsék a Toyota mobilitási szolgáltatási platform (MSPF) kínálatát. Ez a platform a Toyota mérnökeit segítő ökoszisztéma, ami a felhőhöz kapcsolódó járművekben az autósok biztonságát és kényelmét szolgája a Toyota új generációs, adat-alapú mobilitási szolgáltatásainak fejlesztése, bevezetése és működtetése során.

 

A Toyota MSPF kihasználja az AWS globális infrastruktúrájának megbízhatóságát és bővíthetőségét, illetve az AWS Professional Services fejlesztési szakértelmét annak érdekében, hogy hatékonyan dolgozza fel és elemezze a világszerte üzemelő, összekapcsolt Toyota járművekből származó adatokat. Az MSPF és alkalmazás programozó interfészei (API) lehetővé teszik a Toyota számára az összekapcsolt járművekből érkező adatok gyűjtését és alkalmazását a járműtervezés és fejlesztés során, illetve az olyan új szolgáltatások működtetésében, mint az autómegosztás, a fuvarmegosztás, a teljes körű lízing, a proaktív karbantartási értesítések és járművezetői szokásokon alapuló biztosítás.

A Toyota és az AWS közötti együttműködés kiterjed a Toyota teljes tevékenységére, és segít majd megteremteni az egész vállalatot átfogó, áramvonalas és biztonságos adatmegosztás alapjait, illetve felgyorsítani a haladást a CASE (Kapcsolódó, Önvezető, Megosztott és Elektromos) mobilitási technológiák irányába.

“Az autóiparban az összekapcsoltságon alapul az összes fejlesztési, gyártási, értékesítési és szolgáltatási folyamat. Az AWS-szel fennálló megállapodásunk kibővítése révén tovább erősítjük járműadat-platformunkat, és ez jelentős haszonnal jár majd a vállalaton belül zajló CASE tevékenységek tekintetében”– fogalmaz a Toyota és az AWS közti kapcsolat elmélyítésével kapcsolatban Shigeki Tomoyama, a Toyota világszintű informatikai és biztonsági vezetője és gyártásért felelős igazgatója.

“A Toyota az AWS szolgáltatásainak páratlanul széles és mély kínálatát hasznosítva alakítja át azt, ahogyan az új mobilitási szolgáltatásokat fejleszti és működteti az egész világra kiterjedő, összekapcsolt jármű-ökoszisztémájában. Az AWS kiemelkedő teljesítményével, funkcionalitásával és biztonságával a Toyota képes lesz az egész vállalkozásra kiterjedő gyors innovációra, megőrizve vezető helyét az autóiparban, miközben vásárlóinak is minőségi élményeket nyújt”– véli Andy Jassy, az AWS vezérigazgatója.

SOCIAL MEDIA