A Toyota és a Panasonic akkumulátorokat gyárt

Hírek Kiemelt

A részben vagy teljesen elektromos meghajtások és az azokat forradalmasító szilárd test fejlesztésében vezető szerepet betöltő Toyota, és a világ második legnagyobb akkumulátorgyártója, a Panasonic Prime Planet Energy & Solutions néven alapít vegyesvállalatot, ami autóipari  prizmatikus  és szilárd test akkumulátorokat gyárt majd.

A mára világszerte több mint 15 millió öntöltő hibrid elektromos autót értékesítő Toyota és a vele hosszú ideje stratégiai szinten együttműködő Panasonic még 2019 januárjában írt alá üzleti integrációs szerződést és egy vegyesvállalati megállapodást. Az akkumulátorok – mint az autókat és egyéb mobilitási eszközöket energiával ellátó megoldások, illetve különböző környezeti problémákat is orvosló megoldások –  várhatóan központi szerepet játszanak majd a társadalom működésében, támogatva hétköznapi életvitelünket. A Toyota és a Panasonic által most bejelentett vegyesvállalat nagyon versenyképes, költséghatékony és biztonságos akkumulátorokat fejleszt majd, melyek kiváló minőséget és teljesítményt nyújtanak (a kapacitás, leadott energia, tartósság, stb. tekintetében), így minden vásárló számára kényelmesen használhatók lesznek. Mindemellett a vegyesvállalat nem csupán a Toyota, hanem más megrendelők igényeit is stabilan kielégíti majd. A vegyesvállalat neve kifejezi a Toyota és a Panasonic elszántságát arra, hogy megfeleljenek vásárlóik igényeinek – sokakkal szorosan együttműködve annak érdekében, hogy pótolhatatlan bolygónkat épségben megőrizzük, és az akkumulátorok által nyújtott energián túlmenően is sokféle, hozzáadott értéket jelentő megoldást kínálva.

A Prime Plant Energy & Solutions vezetőségébe 3 főt delegál az 51%-os tulajdonosi aránnyal bíró Toyota és 2 főt a 49%-os tulajdonosi aránnyal rendelkező a Panasonic. A tevékenységét mintegy 5100 alkalmazottal megkezdő új vállalat feladata nagy kapacitású és nagy teljesítményű autóipari prizmatikus lítium-ion akkumulátorok, autóipari szilárd elektrolitos akkumulátorok és egyéb új generációs (és/vagy új elven működő) akkumulátorok fejlesztése, gyártása, és forgalmazása lesz majd.

SOCIAL MEDIA