Kilenc bemutatóra készül a Vígszínház 2020/2021-ben

Hírek Kiemelt

A Vígszínházban megtartották az évadismertető sajtótájékoztatót, amelyen részt vett Krucsainé Herter Anikó kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes-államtitkár és Karácsony Gergely főpolgármester is. 

 

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy 2020. július 1-jétől Rudolf Péter hivatalosan a Vígszínház igazgatója. A színház a 2019/2020-as évadát lezárta, de augusztus 21-től újra várja a nézőket, amikortól műsorra kerülnek a járvány miatt elmaradt előadások és az új bemutatók. Az előző évadban a járványhelyzet okán elmaradt bérletes előadásokat 2020. december 31-ig megtartják.  Július 13-án közzéteszik az augusztus-szeptember-októberi műsort, és ekkortól lehetőség nyílik a bérletek meghosszabbítására is.

A hagyományokhoz híven a 2020/2021-es évadban is hirdetnek bérletet, amelyben három vígszínházi és három pesti színházi bemutató szerepel.

Az új évad első bemutatója 2020. október 3-án Az öreg hölgy látogatása lesz. Friedrich Dürrenmatt remekművét Rudolf Péter állítja színpadra Börcsök Enikővel és Hegedűs D. Gézával a főszerepben.

A Pesti Színházban a jövő évadban három kortárs művet tűztek műsorra. Október 16-án Valló Péter rendezésében mutatják be Florian Zeller komédiáját, Az apát, amelynek főszerepét Kern András játssza majd. A Pesti Színház második bemutatóját november végén tartják. Marius von Mayenburg A kő című színdarabját Michal Dočekal, a Prágai Városi Színházak igazgatója rendezi. Az előadásban Szilágyi Csenge, Antóci Dorottya, Majsai-Nyilas Tünde és Nagy-Kálózy Eszter is színpadra lép.

Bach Kata, Kern András

A nagyszínpadon december 12-én lesz a Szerelmek városa bemutatója. A romantikus francia film zenés színpadi adaptációját ifj. Vidnyánszky Attila állítja színpadra, Vecsei H. Miklós átiratában Waskovics Andreával, Gyöngyösi Zoltánnal és Wunderlich Józseffel a főszerepben. 2021 februárjában Yasmina Reza komédiájával debütál Török Ferenc filmrendező a Pestiben, aki – bár forgatásokon már találkozott többekkel, de – színházban most először dolgozik a társulattal. A Bella figura szereplői között Petrik Andreát, Halász Juditot és Wunderlich Józsefet is láthatjuk majd. A Víg nagyszínpadán a harmadik bemutató a népszerű musical, a Kabaré lesz Béres Attila rendezésében Szilágyi Csengével, Brasch Bencével és Seress Zoltánnal.

A Házi Színpadon szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján mutatják be a Csáth Géza írásaiból készült előadást, a Csáth és Démonait Vörös Róbert rendezésében, Horváth Szabolccsal a címszerepben. Még egy magyar művet mutatnak be a Házi Színpadon: Durica Katarina A rendes lányok csendben sírnak regényének színpadi változatát Paczolay Béla állítja színpadra Kútvölgyi Erzsébettel, Balázsovits Edittel és Márkus Lucával.

Májusban pedig egy nagyszínpadi zenés bemutatóra készülnek a Vígszínház 125. születésnapja alkalmából.

Wunderlich József, Waskovics Andrea, Gyöngyösi Zoltán

SOCIAL MEDIA