Kiemelkedő sikerrel zárult a tehetséges hazai e-sportolók eseménye

Hírek

A League of Legends bajnokságon értékes nyereményekért mérhették össze erejüket az előselejtezőn átjutott csapatok az esport CUP powered by Telekom versenyen. A selejtezőket élő streamen keresztül, a döntőt szintén élő streamen – esport1 Twitch és a Magyar Telekom YouTube csatornája mellett – és a helyszínen is követhették az érdeklődők.

 

Hatalmas érdeklődés övezte már a novemberi nyílt selejtezőket is: idén összesen 80 csapat regisztrált Magyarország legnagyobb League of Legends LAN versenyére, melyből 11 jutott tovább a három napos előselejtező után. A Telekom két nappal a döntő előtt megrendezett házibajnokságának nyertes csapata is kvalifikálta magát a döntőbe, így alakult ki a szombati esemény 12-es mezőnye.

Az összecsapásokról BLYYYPLAYS, Pierce, Loemifar és Livius helyszíni kommentárjának köszönhetően nem maradt le senki egy pillanatról sem.

A legendás élményt idén is a Telekom hálózata biztosította: a döntőbe jutott versenyzők a Telekom Fehérvári úti épületében, dedikált vezetékes hálózaton, a legerősebb gamer PC-ken 1 Gbps maximális le- és feltöltéssel rendelkező privát hálózaton, kb. 7 ms átlagos késleltetés mellett LoL-ozhattak. A LoL mellett a versenyre épített 5G-hálózaton, 20 ms átlagos késleltetés és 1,1 Gbps becsült maximális letöltési sebességű hálózati kapcsolaton lehetett Wild Riftezni és Teamfight Tactics-ezni.

A helyszínen a LoL mellett Paplovag Brozillaval karöltve tette próbára tudását a két játékban, amelyet okostelefonon a Telekom 5G hálózatán keresztül játszottak.

A nap csúcspontját jelentő kupadöntőre a sportág hagyományainak megfelelően az esti órákban került sor. A versenyzők a nap folyamán vezetékes netkapcsolattal rendelkező asztali gépen egyszerre hatvanan játszhattak.

Az esport1 Kft. szakmai támogatásával megszervezett bajnokság értékes nyereményekkel várta a győzteseket a Magyar Telekom, a Samsung Electronics Magyar Zrt., a Huawei Technologies Hungary Kft., valamint az Xbox jóvoltából. Az idei bajnokságot a ChocolateBalls elnevezésű csapat nyerte meg, a győztesek egy-egy Meta Oculus 2 VR headsetet és egy-egy Samsung Galaxy A54 5G Dual SIM mobiltelefont nyertek. A második helyezett Edifier Afterglow Esports Egyesület nevűcsapat minden tagja Huawei Watch 4Pro okosórával lett gazdagabb. A harmadik helyezett Lenovo Legion Honvéd csapat játékosai mindannyian egy Xbox Elite Controller Blue-t és egy három hónapos Xbox GamePass Ultimate előfizetést vihetett haza – írják.

„Nagy örömmel tölt el, hogy harmadszorra gratulálhattam a nyertes csapatnak ezen az egyedülálló eseményen. Büszke vagyok arra, hogy kiváló minőségű vezetékes- és mobilhálózatunk segítségével idén is a lehető legjobb játékélményt tudtuk nyújtani a döntőbe jutott csapatoknak és a helyszínre látogatóknak. A rendezvény sikerét a nagy érdeklődés mellett együttműködő partnereink növekvő száma is jelzi, mely arra sarkall bennünket, hogy tovább vigyük a kezdeményezést, és jövőre is lehetőséget biztosítsunk az esport közösség számára, hogy megmérettethesse magát hálózatunkon” – nyilatkozta Lubor Zatko, a Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettese.

A versenyek lebonyolítója a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) volt.

 

SOCIAL MEDIA