Két új párost is indít a 2024-es Dakaron a Toyota

Hírek

A TOYOTA GAZOO Racing bemutatta két teljesen új párosát a 2024-es Dakar Rallyra, mielőtt a teljes csapatnévsort közzétennék november második felében. Mindkét új páros a GR DKR Hilux T1+ továbbfejlesztett változatát fogja vezetni, amelyek 2022-ben és 2023-ban győzedelmeskedni tudtak a Dakar Rallyn.

 

Az első új legénység Lucas Moraes pilótából és az egykori motoros Armand Monleón navigátorból áll majd. Moraes a W2RC egyik leggyorsabb fiatal versenyzőjeként bizonyított, és tavaly, élete első Dakar Rallyján az összesített harmadik helyet szerezte meg. Most a gyári TGR csapat tagjaként Moraesnek újabb lehetősége lesz arra, hogy megvalósítsa álmát, és megnyerje a Dakar Rallyt. A brazil a múltban már belekóstolt a győzelem ízébe, kétszer nyerte meg a Rally dos Sertoest. Emellett háromszor nyerte meg a brazil nemzeti bajnokságot, és kétszer a dél-amerikai Mitsubishi-kupát.

A másik új páros pilótája az amerikai Seth Quintero lesz, aki gyorsan hírnevet szerzett magának a Tereprally Világbajnokságon azzal, hogy a 2022-es Dakar Rally tizenkét szakaszán is nyerni tudott egy könnyű prototípussal. Quintero, társa navigátorként Dennis Zenz lesz. A kaliforniai San Marcosból származó Quintero tíz éves korában kezdett el könnyű prototípusokkal versenyezni, és első bajnokságát még azelőtt megnyerte, hogy elég idős lett volna a közúti vezetéshez.

 

Előkészületek a 2024-es Dakar Rallyra

A csapat Dakar Rallyra való felkészülésének részeként Seth és Dennis részt vett a Dubai International Baja versenyen. A 2023. november 10-13. között megrendezésre került esemény versenyképes kilométereket kínált a párosnak a frissített GR DKR Hilux T1+ volánja mögött. Hasonló lehetőség lesz Lucas és Armand számára a 2023. november 23-25. között Szaúd-Arábiában megrendezésre kerülő Baja Qassim verseny. A 2024-es Dakar Rally ismét a 2024-es Tereprally Világbajnokság (W2RC) első fordulójaként szolgál majd. A 12 állomásos maratoni verseny 2024. január 5-én kezdődik az észak-szaúdi Alula városában. Onnan az útvonal Szaúd-Arábia látványos homokvidékén kanyarog majd vissza, mielőtt visszaérne a célba a tengerparti Yanbu városába.

 „Visszatekintve a W2RC és a Dakar megmérettetéseinkre, amelyek az első W2RC szezonban való indulásunkkal kezdődtek, nem tudok nem büszke lenni. Kétéves elkötelezettséggel, egyetlen nevezéssel indultunk, és soha nem tudtuk volna elképzelni, hogy sikerül mindezt elérnünk. A GR DKR Hilux T1+ autónknak köszönhetően, amely rendkívül megbízhatónak és robusztusnak bizonyult, Nasser és Mathieu ügyességével és tapasztalatával együtt tökéletes eredményeket értünk el a W2RC első két szezonjában: mindkét szezonban megszereztük a gyártóknak, a pilótáknak és a navigátoroknak járó címet is. Most abban a helyzetben vagyunk, hogy megerősíthetjük a TGR folyamatos elkötelezettségét az FIA W2RC mellett, kezdve a 2024-es Dakar Rallyval. Továbbá a Dakar Future 2026 projekt által kitűzött célokért dolgozunk, de ennél is többet teszünk azért, hogy fokozzuk elkötelezettségünket azzal, hogy két új legénységgel bővítjük a csapatot” – avat be Andrea Carlucci, a Toyota Motor Europe alelnöke.

 

SOCIAL MEDIA