Két keréken kampányoltak

Hírek

Több mint száz kerékpáros vett részt ma az eső ellenére a Zsota Kerékpártúra Egyesület és a Szerecz Autó szezonnyitó túráján, amely idén is hagyományosan a hajmási Zselicvölgybe vezetett.

Közös zselici kerékpározással nyitotta a szezont a Zsota Kerékpártúra Egyesület. A túrán a mostoha időjárás ellenére több mint százan vettek részt. A részvevők 10 órakor indultak a kaposvári Szerecz Autótól, majd első pihenőjük a város végén, a Szentjakabi Bencés Apátsághoz felvezető buszfordulónál volt, majd innét indultak a Zselic keleti részében fekvő Hajmásra, ahol a Zselicvölgy Szabadidőfarmon kötetlen program és ebéd – zselici pincepörkölt – várta őket.

– Három évvel ezelőtt indítottuk el szezonnyitó zselici túránkat, amelynek célja az, hogy felhívjuk a figyelmet a kerékpározás értékeire és egészségmegőrző hatásaira – hangsúlyozta közleményükben Muzsi Zsolt túravezető, szervező. – Az elmúlt években jól érzékelhetően megnőtt Kaposváron és környékén a kerékpárosok száma és örvendetes módon egyre több családdal találkozunk, akik közös kerékpározással töltik a szabadidejüket. A Zselic számukra ideális terepet kínál, itt akár kisgyerekekkel is bátran nekivághatnak egy-egy kerékpáros kirándulásnak.

Ifjabb Lóki Géza, a Zselicvölgy Szabadidőfarm igazgatója kifejtette: egyre több szállóvendég érkezik a Zselicbe kifejezetten kerékpározási célzattal, ők szívesen használják a hotel kerékpárjait a környék látnivalóinak felfedezésére. Hajmás és környéke a gyér autóforgalom miatt kiváló terepet kínál országúti kerékpározásra. Viszonylag könnyű terepen Bőszénfáig, a jobb fizikai kondíciókkal rendelkezők pedig Szennáig is elkerekezhetnek innét. Aki pedig ki szeretné próbálni magát mostohább terepviszonyokon, a zselici erdőkben megtalálja számítását.

Muzsi Zsolt hozzátette: szeptemberben ismét visszatérnek a Zselicbe, ekkor a kétnapos túrán a páratlan éjszakai égbolt megtekintésére is lehetőségük nyílik a résztvevőknek. Az egyesület idei túratervei között Magyarország legszebb tájai – többek között az Őrség, a Fertő-tő, a Gerecsei Tájvédelmi Körzet, valamint Gyula és környéke – szerepelnek. A szervezők mindezeken kívül kiváló európai látványosságokat céloztak meg: bringáznak majd az Isztriai-félszigeten, Szlovénia legszebb részein, Passau és Bécs közt a Duna mentén, valamint a Garda-tó környékén.

SOCIAL MEDIA