Kérgesszívűek – a National Geographic történelmi, fikciós sorozata

Hírek Kiemelt

A Pulitzer-díjas amerikai írónő, Annie Proulx bestselleréből készült el a történelmi, fikciós tévésorozat, Kérgesszívűek címmel. A történet a 17. századi Észak-Amerikában játszódik, és egy francia telepes csoport életéről szól, akik szerencsét próbálnak az Újvilágban. A főszerepben David Thewlis látható.

A televíziós sorozat a gyarmatosítók nehéz és viszontagságos életét mutatja be a civilizációk újvilági frontvonalán, miközben szem előtt tartja a történelmi tényeket is. A világszerte 172 országban, összesen 43 nyelven bemutatandó nyolcrészes történelmi fikciós sorozatot a Fox 21 Television Studios és a Scott Rudin Productions készítette. A Fox 21 Television Studios a Disney Television Studios egyik részlege, mely kreatív és ambiciózus sorozatokat gyárt valamennyi terjesztési platform számára. A Kérgesszívűeket Amerikában nagy sikerrel játsszák, a magyar nézők számára augusztus elejétől érhető el a National Geographic csatornán.

A sorozat a kanadai Wobik nevű telepesfaluban játszódik, az 1690-es években. A 17. században Franciaországból egymás után indultak el a franciák észak-amerikai gyarmataira, Új-Franciaországba a telepeshajók. Fedélzetükön nincstelen, meggazdagodásra és szabad életre vágyó férfiakkal, valamint a „király leányaival”, akiket XIV. Lajos küldött az új gyarmat benépesítésére. Emellett a katolikus egyház is útnak indította jezsuita papjait, azzal a céllal, hogy kulturálisan is átformálják a meghódított régiót. A sorozat szereplői olyan telepesek, akik a francia gyarmaton szeretnék újra kezdeni az életüket, ám csalódniuk kell, mert az óceán túloldalán nem egy békés világ, hanem harc, rivalizálás és önös érdekek kusza szövedéke várja őket.

A sorozat Annie Proulx Pulitzer-díjas amerikai írónő, Barkskins című regénye alapján készült. Az írónő olyan ismert könyvek alkotója, mint például a Kikötői hírek. A The New Yorkerben közölt Brokeback Mountain című története alapján Oscar-díjas filmdráma is készült. Annie Proulx neve önmagában fémjelzi, hogy egy nem mindennapi történetnek lehetünk tanúi, ahogy Daniel Thewlis szereplése is garancia a sikerre. A méltán elismert színész elsősorban a Harry Potter filmekből lett közismert. Mindemellett olyan remek alkotásokban nyújtott felejthetetlen színészi játékot, mint a Teljes napfogyatkozás vagy a Mezítelenül. A Kérgesszívűek producere pedig nem más, mint Elwood Reid, akinek a nevéhez olyan tévésorozatok kapcsolódnak, mint a Döglött akták vagy A híd.

„A Kérgesszívűek a túlélésről szól – valamint arról, hogy miként lehet új civilizációt építeni egy ellenségekkel teli végtelen erdő mélyén. A telepesek között a száműzöttektől az álmodozókig minden van: utcagyerekek, föld nélküli parasztok, istenkeresők, pénzéhes kereskedők és koldusszegény fiatal lányok, akik házasság, föld és tisztes jómód reményében érkeznek ide. Az új-franciaországi rengetegben azonban hamar szembesülnek a kiábrándító valósággal, és egy csapásra szertefoszlanak álmaik: az ígéret földje helyet egy sötét és barátságtalan erdőben találják magukat, melyet idegen és ellenséges népcsoportok laknak. Ám az indiánok, bár továbbra is megvetően és bizalmatlanul tekintenek az európaiakra, hamar felismerik, hogy szövetségeket kell kötniük velük, ha életben akarnak maradni”mondta Elwood Reid, a sorozat alkotója és executive producere.

A Kérgesszívűek a National Geographicon lesz látható augusztus elején.

 

SOCIAL MEDIA