Kategóriája egyik legbiztonságosabb autója lett a Lexus RZ

Hírek Kiemelt

A vadonatúj Lexus RZ ötcsillagos minősítést kapott az Euro NCAP független járműbiztonsági tesztelő szervezettől. Az eredmények azt mutatják, hogy a Lexus akkumulátoros elektromos SUV-ja minden biztonsági kategóriában magas pontszámot ér el: 87% a felnőtt utasok védelmére, 87% a gyermek utasok védelmére, 84% a veszélyeztetett úthasználók, például gyalogosok védelmére és 81%-a biztonsági segéd rendszereinek teljesítményéért.

 

A Lexus RZ megfelel az Euro NCAP elvárásainak, amelyek a különböző életkorú, magasságú és méretű utasok minden körülmények között jó ütközésvédelemét helyezik előtérbe. Az autó a legújabb ütközés-elhárító rendszerekkel is fel van szerelve, és számos új, aktív biztonsági innovációt tartalmaz. Az RZ az első autó, amelyet az Euro NCAP a Child Presence Detection technológiáért jutalmazott a legújabb, 2023-as értékelési rendszer szerint (…) A gyermekjelenlét-érzékelő rendszer, amely figyelmeztet, ha gyermeket vagy csecsemőt hagytak az autóban, életmentő lehet nagy melegben” – emeli ki az Euro NCAP közleménye.

Az RZ eredendően erős platformmal és karosszériával rendelkezik, az akkumulátoregységet a vázba integrálták, és a passzív biztonságról alapfelszereltségként kilenc légzsák gondoskodik. Sőt, mint minden Lexus modell, az RZ is alapfelszereltségként kínálja a Lexus Safety System+ csomagot, amely fejlett biztonsági és vezetéstámogató rendszerek teljes sorát foglalja magában. A legújabb, harmadik generációs Lexus Safety System + olyan frissítéseket és kiegészítéseket kínál, amelyek növelik a kockázatok észlelésének hatókörét – írják.

 

SOCIAL MEDIA