Karcagi fejlesztésével újabb munkahelyeket teremt a PENNY Market

Hírek Kiemelt

Nagyszabású fejlesztésekbe kezdett karcagi elosztóközpontjában a PENNY Market. Hazánk egyik nagy kiskereskedelmi áruházlánca elkötelezetten támogatja a magyar gazdaság fejlődését, ezért is döntött úgy, hogy bővíti három magyarországi logisztikai központjának egyikét. A várhatóan 2022. augusztus végéig tartó munkálatok eredményeképp a karcagi létesítmény 30 ezer négyzetméterrel gyarapszik, így az épület tárolási kapacitása is megnő. Az egyéves projektnek köszönhetően a vállalat újabb munkahelyeket is teremt.

 

A Magyarországon 1996 óta jelen lévő PENNY Market fő célja, hogy országszerte a lehető legfrissebb és legjobb ár-érték arányú termékeket kínálja vásárlóinak, beleértve ebbe a kiváló minőségű sajátmárkás és Magyar Termék védjegyes árucikkeket is.

„Vállalatunk kiemelt hangsúlyt fektet a magyar beszállítókkal fenntartott kapcsolatainak ápolására is – nyilatkozta Florian Jens Naegele, a PENNY Market Magyarország vezérigazgatója. – Fontosnak tartjuk, hogy jelentős új beruházások és fejlesztések által nemcsak saját üzleti fejlődésünket, hanem a magyar gazdaság előrehaladását is támogassuk. A 226 üzlettel és 3 logisztikai központtal működő kiskereskedelmi áruházláncunk éppen ezért indította el nemrégiben a karcagi elosztóközpont nagyszabású fejlesztését.”

Szepesi Tibor, Karcag polgármestere így nyilatkozott a témában: „A Karcagi Ipari Park területén 2008-ban átadott elosztóközpont a város egyik legjelentősebb beruházásaként, a járás legnagyobb foglalkoztatójaként kezdete meg működését. A cég és az ország számára fontos gazdasági célokon túl megnyugtató, hogy a vállalat – csakúgy, mint Önkormányzatunk – a jövőre nézve is kiemelten kezeli a létesítményben dolgozó karcagi, Karcag környéki, elsősorban fiatal munkaerő foglalkoztatását. A készülő beruházás ezt a létszámot tovább bővíti, amellyel jelentősen segíti a település foglalkoztatotti megtartó erejét, a családok helyben való boldogulását – emelte ki Szepesi Tibor.

A várhatóan 2022 augusztusának végéig tartó munkálatok befejeztével a 2008 óta működő létesítmény külterülete 30 ezer, az épület pedig 10 ezer négyzetméterrel növekszik. Utóbbinak köszönhetően közel duplájára nő a tárolási kapacitás, így mintegy 500 termékkel gazdagodik a választék. A becslések szerint a vállalat közel 250 ezer kilométert takaríthat meg azáltal, hogy a bővített elosztóközpont közelében több helyi üzletet lesz képes kiszolgálni. A karcagi fejlesztés a PENNY fenntarthatósági stratégiáját szolgálja, ráadásul mintegy 40 új dolgozónak kínál majd munkalehetőséget.

Jelenleg 170 elkötelezett kolléga dolgozik itt családias hangulatban. Nagyszerű látni, hogy munkatársaink negyede már a karcagi központ indulása óta erősíti a csapatunkat. Nagyon örülünk, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően várhatóan 2022. nyár végére növelve az elosztóközpont méretét, tárolási kapacitását és termékválasztékát, így szélesebb termékkínálattal szolgálhatunk vásárlóink számára, és további új munkatársaknak biztosíthatunk majd kényelmes, biztonságos és a fenntarthatósági szempontokat előnyben részesítő munkahelyet” – nyilatkozta Silke Janz, a PENNY Market pénzügyi igazgatója.

SOCIAL MEDIA