Jövő évben érkezik a Toyota vadonatúj kompakt akkumulátoros elektromos SUV-ja

Hírek

A márka betekintést kínál a következő évek európai akkumulátoros elektromos járműstratégiájába az új Urban SUV koncepció leleplezésével. A vállalat éves, brüsszeli Kenshiki fórumán bemutatott tanulmány egy új, dedikált akkumulátoros elektromos jármű előzetese, amelynek piaci bevezetése 2024-ben kezdődik.

 

Az újdonság a hat modellből álló, dedikált akkumulátoros elektromos kínálat leginkább kompakt és legkedvezőbb árú változata lesz, amely a B-SUV szegmensben indul az ügyfelek kegyeiért – ez a kategória a Toyota előrejelzései szerint az egyik legnagyobb európai piac lesz a akkumulátoros elektromos modellek számára.

A Toyota jelenleg meghatározó szereplőnek számít a B-SUV szegmensben az öntöltő hibrid elektromos Yaris Cross jóvoltából, ami kategóriájának legkelendőbb autója. A vállalat erre a tapasztalatra alapozva fejlesztette akkumulátoros elektromos SUV modelljét is, amely sokoldalúságával és variálhatóságával tökéletesen megfelel az európai vásárlók elvárásainak. Emellett olyan minőséget, tartósságot és megbízhatóságot kínál, amely méltó a Toyota márka hírnevéhez – írják.

Kompromisszummentes tervezés

A Toyota Urban SUV koncepció vérbeli SUV jelenlétet sugároz: kompakt méret erőteljes vállakkal és magas üléshelyzettel párosul. A maximális térkihasználás mellett az újdonságot kiváló variálhatóság jellemzi: az igényeknek megfelelően a személyszállításnak vagy a csomagtér méretének is kedvezhetünk. Az újdonság első- és összkerékhajtású verzióban egyaránt elérhető lesz, ugyanis az AWD a Toyota termékkínálatának kulcsfontosságú részét képezi. A sorozatgyártású modell akkumulátorstratégiája is sokoldalú: az ügyfelek kétféle lehetőség közül választhatnak, a lehetőségeiknek és igényeiknek megfelelően a kedvezőbb árat vagy a nagyobb hatótávolságot előnyben részesítve.

Többutas stratégiájával a Toyota egy olyan jövőt lát maga előtt, ahol a karbonsemlegességét különféle termékek portfóliójának praktikus kínálata adja meg fejlett, alternatív üzemanyag- és zéró emissziós hajtáslánc technológiákkal. Európában a Toyota hat dedikált akkumulátoros elektromos modellt tervez bemutatni 2026-ig. Elektrifikált termékek sokoldalú kínálata segíti a Toyota Európa terveinek megvalósítását: 2035-re kizárólag zéróemissziós járműveket szeretnének kínálni, 2040-re pedig szeretnék elérni a teljes mértékben karbonsemleges működést – teszik hozzá.

 

SOCIAL MEDIA