Jótékonysági hangversennyel segít a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Hírek Kiemelt

Szeptember 30-án Szívhang címmel a Liszt Ferenc Kamarazenekar jótékonysági hangversenyt ad Szentendrén a zene világnapja előestéjén.

 

A hangverseny azért kapta ezt a rendhagyó címet, mert egy súlyos vírusfertőzés következtében szívátültetésen átesett kislány felépülésének egyik legfontosabb jele a tökéletes szívhang. Új szívének nyugodt, kiegyensúlyozott, tiszta dobbanását segíti a Liszt Ferenc Kamarazenekar játéka.

Az édesanya, aki egyedül neveli kislányát, gyermeke rehabilitációja alatt sajnos nem tud dolgozni. A támogatói jegyekből befolyt összegből szeretnénk az életkörülményeiken javítani, jobb és biztonságosabb környezetet teremteni a hős kislány számára. Feladatunk és célunk erőt, energiát adni és sugározni a zene erejével. A zenekar minden tagja és hangszere érte és neki muzsikál. A muzsika hangja és a zenekedvelő közönség együtt teszi a család életét szebbé.

A karitatív célú koncert nemcsak az adománygyűjtést hivatott szolgálni, hanem értéket képvisel és értéket teremt. A mindennapi életben az összefogás nagy ereje csodákat tehet a nehéz helyzetekben.  A hangverseny olyan kulturális küldetéssé vált, amely egy nemes cél érdekében szerveződött.  A Szívhang koncert sikerének záloga a közösség összefogása.

Tfirst Péter koncertmester a Szentendre és Vidéke című újság megkeresésére elmondta, „Lehet, kicsit romantikusan hangzik, mi tényleg egy szerenáddal készülünk, egy fiatal lánynak szóló, hosszabb-rövidebb klasszikus „slágerekből” összeállított üzenetet küldünk. Belecsempésztük a programba persze azokat a műveket is, amelyek éppen most a mi kedvenceink, és bízunk abban, hogy ezek az érzelmeink magukkal ragadják a közönséget is.” Németh-Izsák Ilona brácsás szerint ,,Mi zenészek így tudunk segíteni és segítenünk is kell.” Horváth Bence nagybőgős az újság szeptemberi lapszámában megjelenő kérdésre miszerint miben különbözik egy jótékonysági koncert az általánostól a következőket válaszolta: „Egy jótékonysági koncerten ugyanúgy meg kell születnie a flow-érzésnek, de a tudat, hogy ezzel az üggyel egy jó célt szolgálunk, mindenkiből több személyes érzelmet vált ki, előadóból és hallgatóból egyaránt.”

Műsor
Dohnányi: Szerenád
Bartók: Este a székelyeknél
Schubert: a-moll vonósnégyes, 2. tétel „Rosamunda”, D804
Beethoven: Cavatina
Beethoven: A-dúr „Kreutzer” szonáta, op. 47, 3. tétel – Tfirst Zoltán vonószenekari átirata
Jörg Widmann: 180 Beats per Minute

A koncert teljes bevételét jótékony célra ajánlja fel a zenekar.

 

Fotó: Marius Masalar / Unsplash

 

SOCIAL MEDIA