Jön a dolce vita a TV Paprikán

Hírek Kiemelt

Nyárias hangulatú gasztroműsorokkal és különleges mediterrán receptekkel kényezteti júliusban az olasz konyha szerelmeseit a TV Paprika. Az AMC Networks főzőcsatornája elhozza a „dolce vita” érzését, és népszerű sztárszakácsok segítségével megmutatja azokat a könnyű finomságokat, amelyeket a tomboló kánikulában is bátran az asztalra tehetünk.

 

Pasta, frittata, focaccia – a „cucina italiana”, azaz az olasz konyha specialitásai már a nevükkel növelik az étvágyat, ám a TV Paprika júliusban fokozza az izgalmakat. Hazánk népszerű gasztrocsatornája a nyár közepén bepillantást enged a klasszikus ínyencségek elkészítésébe: műsorán minden hétköznap este a mediterrán szakácsművészet mesterfogásait bemutató sorozatokkal jelentkezik. Az egymást követő dupla részekből a tévénézők megtudhatják, milyen az igazán jó tészta, mi kell a serpenyőben készülő gazdag tojásételhez, és hogyan változik városról városra a kovászos lapos kenyér.

Az egyik legnagyobb misztériumról, a „mamma” házi konyhájának egyszerű, mégis varázslatos világáról lebbenti fel a fátylat Silvia Colloca. Az olasz-ausztrál színésznő, szakácskönyvíró és televíziós főzőműsor-személyiség, „Silvia olasz főzőiskolája” című, július 1-én este induló sorozatával Itália hagyományos, otthon készülő ételeihez csinál kedvet. Úgy tartja, kevés jobb dolog van a világon, mint egy tál meleg, laktató tésztaétel, és véleményét epizódról epizódra alá is támasztja. A többi között felidézi, hogyan készül a híres olasz kenyér, a focaccia, olívaolajjal finoman megkenve, balzsamecettel kiegészítve, és azt is, miként főzhetjük néhány perc alatt tökéletesre a tésztát.

Szó szerint az olasz csizma sarkán járva tárja fel a mediterrán konyha érdekességeit Sophie Grigson. Az angol szakácsíró, sztárszakács és gasztroblogger Dél-Olaszországban, az Adriai-tenger partján elnyúló Puglia régióban kutatja a vidéki élet szépségeit. Júliusban jelentkező, „Sophie Grigson: Egy szelet Olaszország” című műsora új epizódjaiban ellátogat a termelői piacokra, az apró borászatokba. Miközben a helyi gasztronómiáról mesél, sárgabarackból főz lekvárt, és a pugliai fűszerekre, alapanyagokra támaszkodva készít el egy szezonális cukkinis fogást. Megismerkedik a padlizsántöltés fortélyaival, és spárgás frittatával, azaz serpenyőben összeállított, majd sütőben kisütött tojásétellel lepi meg barátait.

Olaszország nagyvárosaiba kalauzolja a TV Paprika nézőit júliusban David Rocco. A kanadai-olasz séf „Itália ízei David Roccóval” című sorozatában elmerül Milánó, Verona, Velence, Bologna, valamint az örök város, Róma kulturális és gasztronómiai élményeiben. Felfedezi a nevezetes helyeket, megismerkedik a szokásokkal, és közben megmutatja, hogy a dolce vitához, azaz az édes élethez nem kell más, mint finom ételek, humor, szenvedély – no meg némi spontaneitás. Műsora epizódjaiban válogat az egyes régiók jellegzetes receptjei közül, így megtudhatjuk például, milyen alapanyagokból és hogyan készül a toszkán kenyér, de társaságában belekóstolhatunk különleges levesekbe, csodálatos húsételekbe is.

Olíva, sajt, padlizsán, paradicsom – az olasz konyha ízvilágát meghatározó alapanyagok köré építi műsorát Luca Ciano. A milánói születésű, ám Sydney-ben élő séf „Luca olasz konyhája” című sorozata júliusban tér vissza a TV Paprika programjára. Hétköznap esténként jelentkező részeiben a tévénézők megismerhetik egy-egy fontos hozzávaló történetét, miközben az is kiderül, hogyan teszi még izgalmasabbá az autentikus olasz recepteket ausztrál kiegészítőkkel a rendkívüli szakmai ismeretekkel rendelkező szenvedélyes sztárszakács.

A TV Paprika ügyel rá, hogy új műsorairól júliusban se maradjon le senki. Aki tehát lekési a hétköznap esténként 21 óra 35 perckor dupla részekkel jelentkező főzőműsorokat, ne csüggedjen! Az olasz ételkülönlegességek receptjeit bemutató epizódokat a csatorna megismétli.

 

SOCIAL MEDIA