Jane Goodall: „Gyermekeitek jövője érdekében arra kérlek benneteket, hogy tegyetek meg mindent az értékes erdeitek védelmében”

Hírek Kiemelt

Aggodalmát fejezte ki Jane Goodall a fakitermelést könnyítő kormányrendelet kapcsán – olvasható a GreenDependent közleményében, amelyet a 24.hu szemlézett.

 

Augusztus 17-én, 6 órától a budapesti Széchenyi István téren, az MTA épülete előtt tart tiltakozást több természetvédelmi szervezet, köztük a Jane Goodall Intézet. A világhírű primatológus a tüntetés kapcsán készített videóüzenetet.

„Nagyon megdöbbentett, hogy olyan jogszabályok meghozásáról hallottam, amelyek lehetővé teszik a fák kivágását még a védett magyar erdőkben is” – mondja Goodall a videóban. Mint kiemeli, az erdők nemcsak a klímaváltozás elleni harcban segítenek, hanem a hőmérséklet és a csapadék szabályzásában is.

A fák kivágásával a fajok élőhelye elpusztul, az ökoszisztéma pedig összeomlik. Gyermekeitek jövője érdekében arra kérlek benneteket, hogy tegyetek meg mindent az értékes erdeitek védelmében – teszi hozzá.

 

Fotó: Jane Goodall Intézet

 

SOCIAL MEDIA