Ismét találkoznak a lovasterapeuták

Hírek

Idén új helyszínen, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központjában kerül sor a Magyar Lovasterápia Szövetség – immár hagyományosnak mondható – lovasterápiás továbbképzésére 2018. október 15. és 28. között, melyre pszichológusokat, gyógypedagógusokat, lovasokat és gyógytornászokat várnak.

A Magyar Lovasterápia Szövetség 1997-ben azzal a szándékkal alakult, hogy az országszerte elszigetelten dolgozó lovasterapeuták munkáját egységes európai színvonalra emelje. Az utóbbi években neves külföldi szakemberek és hazai oktatók a szövetség szakmai vezetésével kialakították a gyógytornászok és gyógypedagógusok kétéves akkreditált lovasterapeuta-képzését, valamint bevezették a lovasterapeuta-képzést a pszichológus alapvégzettségű szakemberek számára, illetve a Fogyatékos személyek szabadidős- és lovassport oktatója elnevezésű képzést, lovasoktatók és lovasedzők számára.

A Magyar Lovasterápia Szövetség minden évben tíznapos szakmai továbbképzést szervez, melyre pszichológusokat, gyógypedagógusokat, lovasokat és gyógytornászokat várnak

A lovasterápia három szakága érhető el hazánkban a Magyar Lovasterápia Szövetség szakmai felügyeletével: a hippoterápia, a gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna, valamint a pszichológiai lovasterápia. A terápiás folyamat befejeztével a résztvevők a fogyatékos személyek szabadidős lovaglásában és lovassportjában folytathatják a lovaglást.

A lovasterápiás munka hazai központja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Lovasterápia Szövetség által létrehozott fóti Lovasterápiás és Oktató Központ, amely egy modell értékű lovasterápiás centrum. A központ a rendszeres lovasterápiás munka mellett helyet biztosít lovasterápiával foglalkozó szakemberek képzésének, továbbképzésének, díjlovas és lovasterápiás versenyeknek, illetve terápiás lovak kiképzésének.

A Magyar Lovasterápia Szövetség minden évben tíznapos szakmai továbbképzést szervez, melyre pszichológusokat, gyógypedagógusokat, lovasokat és gyógytornászokat várnak. A program keretében az MLTSZ lovasvizsgákra felkészítő hetet is tart, és ekkor bonyolítják le a Német Lovas Szövetség vizsgarendszere szerinti RA-s lovasvizsgákat is.

A továbbképzés ideje alatt tehetik le az akkreditált lovasterapeuta-képzést befejező gyógypedagógus és gyógytornász hallgatók szakmai záróvizsgájukat is.

A szövetség október 23-án ünnepeli megalakulásának 21. évfordulóját, aminek alkalmából hazai és nemzetközi lovasterápiás szakemberek tartanak előadásokat a lovasterápia minden területéről október 21–22-én. A konferencia előadásai minden érdeklődő számára nyitottak, időpontja 2018. október 21., vasárnap 10.30 órától, helyszíne a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központja, 2151 Fót, Vörösmarty tér 2.

További információk, valamint a konferencia részletes programja a www.lovasterapia.hu honlapon a „Képzések 2018” címszó alatt olvashatók.

SOCIAL MEDIA