Ismét díjazzák a legjobb hazai street food helyeket

Hírek Kiemelt

Tavaly szervezték meg először és máris elindult a jelentkezés a következő Hungarian Street Food Awards-ra, amely keretében a legjobb hazai street food helyeket veszi górcső alá a szakmai zsűri és a szavazó közönség. A verseny keretében amellett, hogy a 8 kategóriában kiválasztják a legjobb magyar street food helyeket, az összetett első helyezett Malmőben képviselheti Magyarországot szeptember végén az európai döntőben. Az év felfedezettje marketing támogatással járó Socially különdíjban részesül. A jelentkezők még július 30-ig nevezhetnek a megmérettetésre.

A tavalyi évben Magyarország is képviseltette magát a European Street Food Awards versenyen, a Karaván és a Magyar Street Food Egyesület közös szervezésében megvalósult hazai döntőnek köszönhetően.  A folytatás nem marad el, idén is megszervezik a Hungarian Street Food Awards-ot, melyre bármilyen hazai street food-os jelentkezhet.

Külföldön és itthon is bizonyíthat az összetett első helyezett

Nemzetközi megmérettetés, kiemelt rendezvény megjelenések és marketing támogatás. Ez mind tétje az idei Hungarian Street Food Awards-nak, melyre még a hónap végéig lehet jelentkezni. Az idei verseny összetett első helyezettje Malmőben kap lehetőséget arra, hogy bizonyítson Európa legjobbjai között, ehhez pedig 300.000 Forintos hozzájárulás is jár, melyet a kiutazásra, valamint a versenyre való felkészülésre használhat fel a nyertes. A Legjobb Magyar Street Food Hely a cím birtoklásán túl kiemelt marketing támogatással jár részvételi lehetőség a 2019-2020-ban rendezendő budapesti Food Truck Show-kon, továbbá kiemelt megjelenés illeti meg az összetett első helyezettet a 2020-as Paloznaki Jazz Pikniken.

Marketing támogatással segít a Socially

Az idei év újdonsága, hogy különösen érdemes a 2018 szeptembere után megnyitott helyszíneknek is jelentkezni, hiszen a gasztronómiára specializálódott ügynökség, a Socially különdíjjal jutalmazza az év felfedezettjét, melyhez egy saját marketing stratégia és egy 3 hónapos social media támogatás is jár nyereményként. „A szervezőkkel egyetértettünk abban, hogy az idei évben a már ismert nagy márkák mellett szeretnénk a frissen debütáló street food helyeknek is teret biztosítani és megismertetni őket a nagyközönséggel. Az elmúlt években számos gasztronómiai partnerrel dolgoztunk együtt és pontosan látjuk, hogy egy frissen induló márkának mennyit jelenthet egy jól átgondolt kommunikációs stratégia és social media kampány. Reméljük, hogy a Hungarian Street Food Awards abban is tud segíteni, hogy a jelentkezőknek lehetőséget ad a szakmai tudás és tapasztalatok megosztására. A Socially egy helynek biztosan a segítségére lesz, hogy az általunk nyújtott kiemelt marketing támogatással a legjobbat hozhassa ki magából a versenyt követően is” – mondta el Varga Sára, a Socially alapítója. A Socially az elmúlt években élen járt street food kommunikációban is. Számos belvárosi étterem mellett többek között olyan ismert hazai étteremláncokkal dolgoznak együtt, mint a Zing Burger, padthai wokbar, DiVino, Vapiano valamint a 33 városban működő Wolt.

Minőségi street food helyeket keresnek

A szakmai zsűri új tagja lesz idén Járai Márk, aki a zenei karrierje mellett egyre aktívabban foglalkozik a gasztronómiával is. Mellette a tavalyihoz hasonlóan zsűrizik Bánlaki D. Stella, a Forbes gasztro rovatának vezetője és Papp Regina, a WeLoveBudapest főszerkesztője, valamint Vad-Horváth Zoltán, a Street Food Egyesület elnöke. A verseny hazai és nemzetközi célja is az, hogy megmutassák, a street food is lehet minőségi, sőt: sok esetben ez az, amely igazán jól mintázza a különböző nemzetek ételeinek sokszínűségét és kulturális gyökereinket. A hazai szervezők remélik, hogy a megmérettetés segít a minőségi helyszínek megtalálásában és a piac tisztításában.

Nyolc kategória, egy összetett nyertes

Összesen nyolc kategóriában lehet jelentkezni: várják a legjobb vegán, húsimádó, pizza, hamburger, nemzetközi, magyaros, édes street food hely, valamint a legszebb food truck pályázóit is. Egy-egy nevező akár több kategóriában is megmérettetheti magát. A 8 kategóriából párhuzamosan a közönség szavazatai és a szakmai zsűri tesztelése és véleménye alapján áll össze a helyezettek sorrendje, és így derül ki az is, hogy ki lesz az összetett győztes, aki szeptember végén az európai versenyen képviselheti hazánkat. Az eredményhirdetésre 2019. szeptember 21-én az Andrássy úti Nemzetközi Street Food Fesztiválon kerül majd sor.

SOCIAL MEDIA