Iskolautcákkal tenné biztonságosabbá az oktatási intézmények előtti területeket a Levegő Munkacsoport

Hírek Kiemelt

Több iskola előtt már tesztelték is ezt az Európa számos városában elterjedt módszert.

 

“Budapesten minden kerületben találni olyan utcákat, ahol forgalmas utcák, dugók nehezítik a gyerekeknek, hogy biztonságban eljussanak az iskolákba. Minden oka megvan arra a városnak, hogy ezen utcáit – legalább időszakosan – autómentesítése. Ezért is szorgalmazzuk minél több kerületben iskolautcák bevezetését” – mondta el Szegő Judit, a Levegő Munkacsoport projektvezetője.

Az októberi kezdeményezésben, a 7. kerületben a Kertész utcai Erzsébetvárosi Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Művészeti Szakgimnázium és a 11. kerületben a Köbölkút utcai Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola vett részt. A reggeli órákra az utcákat felszabadították a szervezők az autóforgalomtól, melyeket rögtön birtokba is vehettek a gyerekek: biztonságban játszhattak és közlekedhettek az utcákon.

Az iskolautcák elterjedésével több átalakítás is tervben van: biztonságosabb gyalogátkelők kialakításával, szélesebb járdákkal, kerékpársávok fejlesztésével és a zöldterületek növelésével élhetőbbé válnak a kijelölt területek.

 

SOCIAL MEDIA