Ilyen lesz az RTL Klub miniszterelnök-jelölti vitája

Hírek Kiemelt

Szeptember 24-én 18 óra 30 perctől élőben láthatják a nézők az RTL Klubon az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek vitáját. Online az RTL Most+ platformon keresztül nézhetik élőben.

 

Az RTL Magyarország mind lineáris csatornáin, mind digitális felületein a hírértékének megfelelően foglalkozik az egyik legfontosabb közéleti eseménnyel, az ellenzéki előválasztással, éppen ezért közvetíti élőben az előválasztáson induló jelöltek nyílt vitáit is. Az RTL Magyarország piacvezető hírműsora független, pártatlan és kiegyensúlyozott, így a demokráciában megszokott közéleti viták minden résztvevője számára egyenlő feltételeket biztosít a szabad véleményütköztetésre. Az RTL Magyarország bízik abban, hogy ugyanígy lehetőséget kap majd szakpolitikai viták és a miniszterelnök-jelölti vita megrendezésére is, annak érdekében, hogy a nézőket minél jobban segíthesse az egyes jelöltek és pártok programjainak megismerésében – írja a csatorna a vitát megelőző közleményében.

A pénteken 18 óra 30 perckor kezdődő, élő vitaműsor a jelöltek álláspontjainak ütköztetése révén szeretné segíteni a nézőket abban, hogy választani tudjanak közülük. A tervezett témák között szerepel a járványkezelés, a rezsicsökkentés, a szociális rendszer. De szóba kerülnek majd a kisebbségek jogai is. A műsor moderátora Rábai Balázs lesz.

A másfél órás vitát az RTL Klub élőben sugározza. Az érdeklődők a miniszterelnök-jelöltek vitáját online is nézhetik az RTL Most+ platformon keresztül. (RTL Most+ aktiváló kódot a televíziós szolgáltatóktől lejhet igényelni, további információ: https://rtl.hu/rtlmostplusz)

A nettó 85 perces adásidőből 70 percet egyenlő arányban (fejenként 14 perc) osztanak el a résztvevők között. Mindenki idejét folyamatosan mérni fogják. Ezt a jelöltek, a műsorvezetők és a nézők is követni tudják majd. A résztvevők maguk döntik el, hogy melyik kérdésre milyen hosszban reagálnak. A műsor készítői ügyelni fognak arra, hogy senki ne használhassa fel egyben a 14 perces időkeretét, mert azzal a vitaműsor értelmét veszítené. Ha az egyik jelölt mondandóját egy másik jelölt közbeszólással megszakítja, akkor az eredetileg beszélő órája leáll, a közbeszóló órája pedig elindul. A 14 percen túl a műsor végén minden jelöltnek további egy perc áll majd rendelkezésre, hogy kortesbeszédet tartson.

A szeptember 24-i előválasztási vita miatt aznap a megszokottnál rövidebb kiadással jelentkezik a 18 órakor kezdődő RTL Híradó, emellett kivételesen elmarad a hírműsor után jelentkező Fókusz című infotainment magazin.

 

SOCIAL MEDIA