Így vészeljük át a nyomasztó téli hónapokat

Tejszínhub

A szürke téli időszak most még nyomasztóbb, mert folyamatosan figyelnünk kell a szabályokra: legyen nálunk maszk, érjünk haza időben, csökkentsük a találkozások számát… Épp ezért érdemes megkeresni azokat a megoldásokat, amikkel kicsit kiszabadulhatunk a korlátok közül: legyen szó online partikról vagy akár a régi tervek megvalósításáról. Mivel az okostelefon ilyenkor is hasznos kellékünk lehet, a Telenor most ajánl pár ötletet, amelyekkel könnyebben átvészelhetjük a februárt, és simán beleférhet a korlátlan belföldi hívást vagy 100 GB belföldi netet tartalmazó csomagba.

 

Online vacsoracsata

Az interneten a krumplis tésztától kezdve a Wellington bélszínig mindent megtalálhatunk, de ha nem vagyunk jártasok a konyhaművészetekben, jól jön egy kis segítség. Beszéljünk meg egy főzőestét barátainkkal, családtagjainkkal: válasszunk ki egy izgalmas receptet, majd hívjuk fel egymást telefonon vagy videochaten, és készítsük el egyszerre a menüt. Így nem csak a végeredményt oszthatjuk meg, hanem a főzés élményét is, ráadásul instant telefonos segítséget is kérhetünk. Minden fáradságot kárpótol a végeredményt, amikor hangulatos beszélgetés közben elfogyasztjuk a remekműveket. Egy négy órás vacsoraparti nagyjából 2 GB adatforgalmat generál a Zoomon – így akár a hónap minden napján belefér, anélkül, hogy elfogyna a 100 GB. Csak győzzük recepttel.

 

Kiszabadulás a természetbe

Bár a tavalyi év sok jóval nem kecsegetett, kétségtelen, hogy meghozta a kedvet a túrázáshoz, sportoláshoz. A hűvös téli időszak sokaknak a kedvét szegi, mégis, ha van lehetőség, érdemes kimenni mozogni – ezzel is segítve a kikapcsolódást, feltöltődést. Nem baj, ha nincs társaságunk, hiszen ez remek lehetőség arra, hogy kicsit a „belső világunkra” koncentráljunk. Vágjunk neki az útnak a kedvenc zenkarunkkal vagy dallistánkkal, az adat miatt nem kell aggódni: 1 órányi futás vagy túrázás alatt átlagosan 144 MB adatot használunk fel átlagos zenei streaming szolgáltatáson, ha minden nap kijárunk februárban, ez akkor is csak 4 GB-ot jelent.

Telefonos filmmaraton

A mozizás két tagadhatatlan előnye a friss pattogatott kukorica és a remek társaság, akikkel kibeszélhetjük a váratlan és várható fordulatokat – de akár ki sem kell mozdulni a saját lakásunkból, hogy ezt az élményt átélhessük. Szervezzünk telefonos moziestét hétvégére a legjobb barátunkkal: válasszunk ki egy tetszőleges filmet, egyeztessük a kezdési időpontot, készítsük be a rágcsálnivalót, üdítőt, és indulhat a maraton. Maradjunk vonalban, így közösen átélhetjük és megoszthatjuk a legmegdöbbentőbb pillanatokat egymással, ráadásul közben a kedvenc kanapénkból sem kell kimozdulni vagy hallgatni más kukoricazörgését, rugdosását. Korlátlan hívás-tarifával az sem jelent gondot, ha véletlen a film közben elalszunk.

Önfejlesztés időkiesés nélkül

Sokan megfogadják január elején, hogy tanulnak valami újat – például nyelvet vagy önismeretet –, az időhiány miatt viszont a lelkesedés hamar elmúlhat. Érdemes belegondolni: például ha „csupán” fél órára dolgozunk a munkahelyünktől, havonta 20 órát töltünk csak ezzel az ingázással. Ha az utazásra szánt időben oktatóvideókat vagy podcastokat hallgatunk, máris „valós időkiesés” nélkül, könnyebben teljesítjük újévi fogadalmunkat. 100 GB internetből például közel 700 órányi podcastot hallgathatunk meg.

Míg régen a pánik kerülgetett minket, ha rájöttünk, hogy otthon elfelejtettünk WiFi-re csatlakozni és a mobilnetet használtuk, vagy a zsebtelefonálás miatt pár perce már ment a hívás, most viszont a 100 giga belföldi netet tartalmazó Telenor Hiper M Net és a korlátlan belföldi beszélgetést nyújtó Hiper M Talk tarifájával nem kell ezek miatt aggódnunk, ráadásul a fenti ötletek is bőven beleférnek.

SOCIAL MEDIA