HVG: kihallgatta a NAV Varga Zoltánt, a Central Médiacsoport tulajdonosát

Hírek

Az üzletember ügyvédje azt írta, hogy a Magyar Nemzet akkor jelentette meg az ügyfele kihallgatásáról szóló cikkét, amikor éppen kijöttek onnan – vagyis valószínű, hogy a kormánylapot előre értesítették – írja a lap.

 

Az alábbiakban Varga Zoltán védőjének, Dr. Papp Gábor Ügyvéd Úrnak a hivatalos nyilatkozatát közöljük:

„Varga Zoltán ügyfelemet a mai napon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kihallgatta. Ügyfelem semmilyen bűncselekményt nem követett el, a vele közölt gyanúsítás hiányos és a büntető jogszabályok téves értelmezésén alapul, emiatt a gyanúsítással szemben mindketten panasszal éltünk.
Ugyanakkor a mai napon a Magyar Nemzet internetes sajtótermék 12 óra 48 perckor hírül adta, hogy ügyfelemet, Varga Zoltánt a NAV Bűnügyi Főigazgatósága gyanúsítottként hallgatta ki. A részletes, több konkrétumot tartalmazó cikk néhány perccel azt követően jelent meg, hogy ügyfelemmel a NAV Bűnügyi Főigazgatóságát elhagytuk. A cikk hivatkozik arra is, hogy az ügyben tett feljelentés mit tartalmaz. A feljelentést sem én, sem ügyfelem nem kaptuk meg a kihallgatás során.
Ez azt jelenti, hogy a sajtó az ügy részleteivel már feltehetően azt megelőzően tisztában volt, hogy védencemmel szemben a gyanúsítást közölték és az sem ismert, hogy a sajtó honnan szerzett tudomást védencem kihallgatásának időpontjáról.”

 

Fotó: Central Médiacsoport 

 

SOCIAL MEDIA