Hruska Rita a Pernod Ricard új marketingigazgatója

Karrier Kiemelt

Januártól Hruska Rita lett a Pernod Ricard Hungary Kft. marketingigazgatója. A szakember a Dreher nemzetközi márkáinak márkamenedzseri pozíciójából érkezett a világ egyik meghatározó italgyártójának magyarországi leányvállalatához, ahol olyan neves világmárkák hazai marketingjéért lesz felelős, mint az Absolute Vodka, Beefeater, Jameson, Ballentines, Chivas Regal.

 

„Óriási megtiszteltetésnek érzem, hogy olyan, világszinten ismert és ikonikus márkákkal foglalkozhatok, mint amik a Pernod Ricard tekintélyes és átfogó márkaportfóliójában találhatóak” – mondta Hruska Rita. Hozzátette: „minden eddigi tapasztalatomat kamatoztatva azon leszek, hogy ezeket a márkákat még ismertebbé és sikeresebbé tegyük a hazai alkoholpiacon”.

A szakember a Drehertől érkezett új pozíciójába, ahol 2019-től nemzetközi márkamenedzsereként dolgozott. Fő feladata a nemzetközi szuperprémium márkaportfolió megerősítése volt (Pilsner Urquell, Peroni, Asahi), amit a fogyasztói megítélésék pozitív alakításával ért el, jelentősen növelve ezzel a cég szuperprémium részesedést a hazai sörpiacon.

Hruska Rita az International Business Schoolban szerzett közgazdász marketinges diplomát, szakmai pályafutását a British American Tobacconál kezdte, ahol 2 éves vezetőképző program után, újszerű marketinges megoldásokra koncentrálva, prémium márkák építésén és több sikeres termék bevezetésén dolgozott.

2009-ben csatlakozott a Zwack Unicum Nyrt.-hez, ahol kezdetben a Johnnie Walker márkát, majd a zászlóshajó, az Unicum márkacsapatát irányította, valamint olyan neves, nemzetközi márkákat is képviselt, mint a Moët & Chandon, a Hennessy, az Evian, a Baileys, és a Captain Morgan. Az utolsó években leginkább magyar márkák kommunikációjáért, illetve új márkák és termékfejlesztések bevezetéséért felelt.

 

SOCIAL MEDIA