Három ország HR-csapatát irányítja a JYSK magyar régiós vezetője

Karrier Kiemelt

Nyeste Ági 2016-ban csatlakozott a magyar JYSK csapatához HR Business Partnerként, majd rövid idő elteltével már HR Manageri pozícióban folytatta. Idén szeptembertől már Head of HR-ként három ország – Magyarország, Ausztria és Görögország – csapatát irányítja régiós szinten.

 

„Hálás vagyok a JYSK-nek, mert nem csak a munkába való visszatérésben támogattak, hanem abban is, hogy a szakmai fejlődés mellett a magánéletben is kiteljesedhessek” – emlékszik vissza Nyeste Ági.

A HR-szakember számára öt év után idén szeptemberben új szakmai lehetőség adódott: a több országot érintő stratégiai és pénzügyi tervezéssel járó, nemzetközi Head of HR (Magyarország, Ausztria, Görögország) pozíció felszabadult, ő pedig tudva, hogy továbbra is számíthat a cég támogatására, immár kétgyermekes édesanyaként is nyugodt szívvel vállalta a pozíciót.

Az új megbízással országonként különböző kihívásokkal kell szembenéznie, azonban vannak kulcspontok, amelyek összekapcsolják az egyes területeket: „Mindhárom ország szempontjából kiemelten fontos jelentőséggel bír a tehetséggondozás, azon belül is nagy figyelmet fordítunk arra, hogy az üzletvezető és az üzletvezető-helyettes pozíciókba a szervezeten belülről érkezzenek kollégák. Ebben segítségül szolgálnak a különböző gyakornoki programok, a Talent Academy, valamint a vezető pozíciókra felkészítő SMT és DMT program is” – mondta.

Nyeste Ági úgy véli, a sokszínűség kérdése szintén egyre fontosabb szerepet kap a HR területén, legyen szó bármilyen pozícióról is. „A három ország különböző fejlettségi szinten helyezkedik el ebben a kérdésben, így még közelítenünk kell egymás felé. Hozzátette, az ő, tehát a Head of HR pozícióban például az a kihívás, hogy hogyan birkózunk meg a kulturális különbségekkel, de érdekes feladat az is, hogy hogyan lehet bussiness plan-t írni, majd azt megvalósítani három eltérő háttérrel rendelkező JYSK-országban.

 

SOCIAL MEDIA