Halhatatlanok társulata először az ATV-n!

Hírek Kiemelt

A Halhatatlanok Társulatát az  egykori Stúdió kulturális hetilap alkotói hozták létre 1996-ban. A társulat Örökös Tagjait a nagyközönség választja meg azon előadóművészek közül, akikről úgy vélekedik, hogy tehetségükkel, a nemes célok melletti kiállásukkal, valamint a rendelkezésükre álló eszközökkel sokat tettek a kultúráért, a művészetért és a társadalomért.

 

Öt év kihagyás után, idén az ATV nézői dönthetik el, hogy kik legyenek azok a művészek, akik méltóak a „Halhatatlan” jelzőre. A jelöltekre március 2-től két hónapon át lehet szavazni. Május 29-én az ATV-n lesz látható a Halhatatlanok társulata című egész estés nagyszabású gálaműsor, amelynek keretében kiderül, kik a díjazottak.

A hagyományokhoz híven, idén is neves művészekből és közéleti személyiségekből álló kuratórium négy kategóriában jelölt ki négy-négy művészt. Rájuk március 2-től két hónapon keresztül szavazhatnak az ATV nézői. A csatorna naponta több alkalommal is bemutatja a jelölteket. A szavazatok alapján végül kategóriánként két-két művésszel bővül a Halhatatlanok Társulata. Ők lesznek a legújabb Örökös Tagok. Május 29-én, péntek este az ATV-n egy egész estés, nagyszabású gálaműsor keretében lehull a lepel a díjazottak személyéről. A műsor házigazdája az ATV népszerű műsorvezetője, Rónai Egon, a rendezője pedig a legendás szaktekintély, Szinetár Miklós lesz.

A 2020-as jelöltek:

Színészek: Rudolf Péter, Benedek Miklós, Koltai Róbert, Blaskó Péter

Színésznők: Esztergályos Cecília, Kováts Adél, Für Anikó, Hernádi Judit

Operaénekesek: Miklósa Erika, Kiss-B. Atilla, Gulyás Dénes, Csavlek Etelka

Táncművészek: Ladányi Andrea, Bozsik Yvette, Medveczky Ilona, Oláh Zoltán

SOCIAL MEDIA