Gyárfás Tamás: Életemben ekkora ütést nem kaptam

Tejszínhub

Először szólalt meg a Fenyő-ügyben történt csütörtöki ítélethirdetés után Gyárfás Tamás, ami saját bevallása szerint is megbélyegezte az eddigi munkásságát. A volt úszószövetségi elnök az Indexnek küldött nyilatkozatot.

„Életemben ekkora ütést nem kaptam. A bírói ítélet számomra olyan volt, mint egy atomcsapás. Micsoda ellentmondás! A tárgyalóteremből végül úgy jöttem ki, hogy Póta Péternek hálás vagyok, hiszen az ügyész azt kérte, hogy azonnal kezdjem meg fegyházbüntetésem letöltését. A súlyos ítéletet hozó bíró azonban közölte, hogy esetemben nem kell tartani a szökéstől, hiszen arra korábban is módom lehetett volna, azt sem tartja indokoltnak, hogy nyomkövetőt kapjak, vagy lakhelyelhagyási tilalmat rendeljen el. Méltatta eddigi hazai és nemzetközi eredményeimet… Az elsőfokú ítélet a másodfokú meghozataláig megbélyegzett, porig lesújtott, ennek ellenére a bírónak a tárgyalóteremben köszönetet mondtam” -írta Gyárfás.

Az Indexnek küldött írásos nyilatkozata végén az úszószövetség volt elnöke hozzátette, várják írásban az ítéletet, amelynek alapján elkészülhet a fellebbezés, amiről ki tudja, mikor döntenek.

További részletek az Index cikkében.

SOCIAL MEDIA