Fucsovics negyeddöntős

Hírek

Marozsán Fábián után Fucsovics Márton is bejutott az 563 ezer euró (220 millió forint) összdíjazású szófiai keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntőjébe.

 

A világranglistán 47. Fucsovics a szerdai nyolcaddöntőben az osztrák Jurij Rodionovval (110.) találkozott, pályafutása során másodszor. Korábbi összecsapásukat a magyar játékos nyerte tavaly Stuttgartban.

A fehérorosz származású, Németországban született ellenfél rögtön elvette a 31 éves nyíregyházi teniszező szerváját, akinek az első szettben csak egy (kihasználatlan) bréklabdája volt. Fucsovics – aki 2019-ben döntőbe jutott a bolgár fővárosban – 3:5-nél is elvesztette az adogatását, és ez már a szettjébe került.

A folytatásban aztán az ötödik bréklabdáját már kihasználta 3:3-nál a magyarok legjobbja, és előnyét sikeresen végigvitte, így 1 óra 18 perc elteltével kiegyenlített. Az utolsó felvonás Fucsovics-brékkel kezdődött, majd a balkezes Rodionov 4:1-nél is elbukta a szerváját, innen pedig már nem volt a számára visszaút. A fordulatos meccs 2 óra 13 percig tartott.

A nyolcadik kiemelt Fucsovics a csütörtöki negyeddöntőben a negyedikként rangsorolt argentin Sebastian Baezzel (29.) vagy az orosz Pavel Kotovval (80.) mérkőzik meg.

Korábban Marozsán Fábián a spanyol Roberto Bautista Agutot legyőzve jutott a nyolc közé, ahol a harmadik helyen kiemelt német Jan-Lennard Struff (28.) vár rá – írja az MTI.

 

Fotó: AFP

 

SOCIAL MEDIA