Főműsoridőben áprilisban is az RTL Klub nyert

Hírek

Áprilisban is piacvezető a fő kereskedelmi célcsoportban, főműsoridőben az RTL Klub és az RTL Magyarország. A 18-49 éves korcsoportban 25,3%-os havi átlagos közönségaránnyal, főműsoridőben áprilisban is piacvezető az RTL Magyarország, miközben fő versenytársa 22,9%-ot tudhat magáénak. Az év negyedik hónapjában az RTL Magyarország 8 csatornából álló portfóliója márciusi, szintén piacvezető eredményéhez (24,9% SHR) képest is növekedni tudott.

 

A zászlóshajó RTL Klub a hónapban 29 este győzni tudott (a maradék egy napon is mindössze 0,07 százalékponttal maradt alul) és a 18-49 éves korcsoportban 14,3%-os közönségaránnyal zárta első helyen az áprilist.

Az elmúlt héten évadot zárt Keresztanyu. A közönségkedvenc napi sorozat 83 epizódja a fő célcsoportban 16,9%-os átlagos közönségarányt ért el, a teljes lakosságból pedig átlagosan 773 ezren követték január 3-tól minden hétköznap este Makosszállás lakóinak történetét. A Keresztanyu az online térben is kilőtt: a sorozatot az RTL Most platformjain mostanáig csaknem 3,7 millióan indították el.

Véget ért a Cápák között harmadik szezonja is. Az üzleti showműsor 10 epizódja átlagosan 12%-os SHR-rel futott a fő célcsoportban és már várja a jelentkezőket a következő évadba! A Cápák között idei adásait 513 ezren indították az RTL Moston.

Az Apatigris 2. évada 13,1 %-ot hozott, és ezzel átlagában verte a fő versenytárs vele szemben futó filmes sávját. Az RTL most felületein a sorozat második évadára mostanáig 466 ezren voltak kíváncsiak.

A Nagy szám kilenc epizódja átlagosan 7,7%-os közönségarányt hozott 18-49-ben.

Ami pedig a heti toplistát illeti: az RTL Klub hétből hét napot nyert, és a 18-49-es toplista első tíz helyén is az RTL Magyarország saját gyártású sorozatai találhatóak. A listát A mi kis falunk aktuális epizódja vezeti: a fő célcsoportban 23,1%-os SHR-t ért el a sorozat, míg a teljes lakosságból közel 850-ren nézték a pajkaszegieket. A dobogó második és harmadik fokán a Keresztanyu egy-egy része található, és a további hét helyen is a Keresztanyu premier epizódjai, illetve A mi kis falunk ismétlései osztoznak.

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés,18-49,4+ Live+aslive+guest, live+kumulált tsv, 17. hét (március-április) Gemius Prism, 4+ RTL MOST web+app, total videoview

SOCIAL MEDIA