Ezért mentették fel a műemlékvédelemért felelős helyettes államtitkárt

Hírek

Október végén indoklás nélkül mentette fel Orbán Viktor miniszterelnök  Lázár János építési és közlekedési miniszter javaslatára Vukoszávlyev Zoránt, a minisztérium műemlékvédelemért felelős helyettes államtitkárát. A Magyar Közlönyben megjelent határozatban nem volt indoklás, csupán a felmentés tényét közölték. Az Index utánajárt az okoknak. 

 

„A műkincsvédelem területén jóval elmaradunk a környező országokhoz képest. Ez az egész átalakítás más szakmai tudást igényel, azaz olyan emberre van szükség, aki az akadémiai tudás helyett jóval gyakorlatiasabb tudással rendelkezik” – mondta az Indexnek Csepreghy Nándor, aki azt is elárulta: már vannak jelöltek, „Lázár János miniszter fejében 4-5 név fogalmazódott meg”.

Az új jelöltek akár Vukoszávlyev Zoránhoz hasonlóan az építészet területéről is, de ebben az esetben is a már fentebb említett, gyakorlatiasabb gondolkodással kell rendelkeznie.

„Egy arany középútra van szükség ahhoz, hogy a következő időszakban lezajló változásokat megfelelően átültethessük a gyakorlatba. Itt például arra gondolok, hogy a rendkívül fontos műemlékvédelmi szabályozás mellett érdemes figyelembe venni a XXI. századi funkcionalitások érvényesülését is” – emelte ki a miniszterhelyettes.

További részletek az Index cikkében.

 

 

SOCIAL MEDIA