Erősíti nemzetközi kapcsolatait a Magyar PR Szövetség

Hírek

A Magyar PR Szövetség bejelentette, hogy a Global Alliance for Public Relations and Communication Management nemzetközi szakmai szövetség hivatalos tagja lett.

 

A Global Alliance for Public Relations and Communication Management (GA) a szakma legfontosabb szövetségeinek és intézményeinek globális konföderációja, amely 126 országban több mint 360 000 szakembert és oktatót képvisel. A szervezet célja, hogy egyesítse a pr-szakmát, világszerte emelje a szakmai normákat, elősegítse a tagok közötti tudásmegosztást, és globális hangként álljon ki a jó célok mellett.

Justin Green, a Global Alliance elnök-vezérigazgatója lelkesedését fejezte ki az MPRSZ csatlakozása kapcsán: „A Global Alliance örömmel üdvözli az MPRSZ-t, mint az első hozzánk csatlakozó magyarországi szervezetet. Minden korábbinál sokszínűbb és multikulturálisabb szervezet vagyunk, amely vallásokon, kultúrákon, társadalmakon és származáson átívelve képviseli a szakembereket. Az MPRSZ alapelvei összhangban vannak a Global Alliance szerepével a szakmánk képviselete, valamint az etikai normák és a szakmai fejlődés területén. Alig várjuk, hogy az MPRSZ-szel és tagjaival együttműködve pozitívan járuljunk hozzá a közvélemény ellenőrzött és megbízható hír- és információforrásokba vetett bizalmának helyreállításához.” 

Eva Maclaine, az FCIPR és a Found Chart PR tagja, a Global Alliance Európai Regionális Bizottságának tagja szintén örömmel nyilatkozott a partnerségről, hangsúlyozva annak előnyeit. „Nagy örömömre szolgál, hogy az MPRSZ csatlakozott a Global Alliance-hez, amely több mint 350 000 PR-szakembert tömörítő globális hálózattal rendelkezik. A GA európai régiója különösen erős, így az MPRSZ több mint 20 szövetséghez és azok tagjaihoz férhet hozzá – ez egy erőteljes partnerség, amely mindenki számára előnyökkel jár” – mondta.

 

A GA-hoz való csatlakozás az MPRSZ számára több előnnyel is jár: 

Hozzáférés a Global Capability Frameworkhöz: Az MPRSZ részesül a GA által kiadott és gondozott Globális Képesség Keretrendszerhez, mely a szövetség képzési programjának alapjául szolgál majd. A keretrendszer átfogó útmutatást nyújt a pr-szakemberek számára világszerte fontos szakmai kompetenciákról és készségekről.

Új tudásrendszer és hálózat: A GA-tagság révén az MPRSZ hozzáférést kap egy kiterjedt tudásrendszerhez és szakmai hálózathoz. Az együttműködés megkönnyíti az ötletek, a jógyakorlatok és az innovatív megközelítések megismerését, lehetővé téve az MPRSZ tagjai számára, hogy a globális PR-trendek élvonalában maradjanak.

Értékes gyakorlatok bemutatása nemzetközi platformon: Az MPRSZ a tagsággal lehetőséget kap értékes munkájának nemzetközi színtéren történő bemutatására. Ez a partnerség lehetővé teszi az MPRSZ számára, hogy népszerűsítse eredményeit, megossza sikertörténeteit, és előmozdítsa az együttműködést a PR-szakemberekkel világszerte.

Sztaniszláv András, az MPRSZ elnöke elmondta: „Ez a partnerség új ajtókat nyit meg az MPRSZ és tagjai előtt egyaránt, hozzáférést biztosít számunkra egy olyan szakemberekből álló globális hálózathoz, akik osztoznak az iparágunk fejlesztése iránti elkötelezettségünkben. Az ICCO az ügynökségi világ érdekképviseleti szerve, a Global Alliance pedig az egyéni szakembereket képviselő nemzeti szövetségek csoportja. Az együttműködés révén új erőforrásokhoz kapunk hozzáférést, például a Global Capability Framework-re alapozzuk majd képzésünket – ezáltal megnő az értékajánlatunk az egyéni tagjaink számára is. Mindez a tudásbázis megalapozza a képzésre épülő akkreditációs rendszerünket is.” 

 

SOCIAL MEDIA