Elindult a Szallas.hu nagy nyári kampánya

Hírek

Elindult a Szallas.hu nyári kampánya, melyben visszatér Darabos úr. Érték és élmény a kampány kulcsüzenetei. Tévénézők, rádióhallgatók és internetezők is találkozhatnak a kampány elemeivel egészen június végéig. A megvalósításban közreműködött a Creativo Group Hungary, a Cafe Communications és a SAKKOM Interaktív.

Elindult a Szallas.hu nagy nyári kampánya, melyben az előző évekből már jól ismert Darabos úr visszatér a tévéképernyőkre, az internetes felületekre és a rádiókba is. „A Szallas.hu elsősorban értéket és élményt kíván adni az utazóknak – ismertette a koncepció hátterét Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere. – Az idei kampányunk fő üzenete szerint azért éri meg különösen a Szallas.hu oldalon foglalni, mert a szállások mellett a legjobb élményeket is kedvezményesen zsebelhetik be nálunk a foglalók.” A piacvezető szállásfoglaló portál célja a belföldi turizmus élénkítése az utazási idő és a költés növelésével. A Szallas.hu már több mint 670 hazai partnere kedvezményeit ajánlja az utazóknak, akik így a szállás mellett a térség látnivalóit is felfedezhetik, ráadásul jelentős árengedménnyel. Átlagosan 26 kupont kap egy belföldi szállást foglaló vendég, azonban nyáron, például siófoki foglalás mellé akár 72 darab, balatonfüredi úti cél esetén 76 darab kupon ütheti a markát az utazóknak. Ezeket többnyire strandoláshoz, hajózáshoz, kulturális és gasztroprogramokhoz használhatják fel. „A kedvezménykuponokat 2018-ban 200 000 vendég töltötte le – avatott a részletekbe a marketingmenedzser. – Leggyakrabban 2-3 éjszakára foglalnak utazóink, így az átlagosan 2-3 kupon felhasználása kifejezetten jó eredménynek számít.

 

Darabos úr a férj, családapa és szállásszakértő

Darabosék, az a bizonyos vasaló és a dobókocka már beégtek a köztudatba. „Az elmúlt évek egyik legmegosztóbb reklámszereplője, nemcsak a foglalókat, de még a szállásadó partnereket is megmozgatta” – mondta Keresztes Nóra. A családapa idén okos „szállásszakértőként” tér vissza, aki a tőle már jól megszokott abszurd és vicces stílusban osztja meg tippjeit belföldi szállásfoglaláshoz és programokhoz. „A Szallas.hu korábbi reklámjai emlékezetesek voltak, és kiestek a reklámzajból abszurd, kitartott humorukkal” – avatott a részletekbe Sztanó Csaba, a Creativo Group Hungary ügynökség tulajdonosa. A karakter-központúságot a minimál látványvilággal is erősíti a TV spot, krétarajzos és rajzfilmes környezetben elevenedik meg a szállásszakértő alakja. „A VHS stílusú online kiegészítő tartalmak pedig a célközönség gyermekkori emlékein keresztül érik el érzelmileg a fogyasztókat, és rávilágítanak, hogy akár a szomszédunkból is lehet >>TV sztár<<, ha azt csinálja az ember, amit igazán szeret és nem adja fel az álmait – magyarázta Sztanó Csaba. – Gyakorlatilag bárkiből lehet szállásszakértő, akárcsak Darabos úrból, ha ügyesen használja a Szallas.hu szolgáltatásait és kedvezményeit”.

Május 6. és június 15. között több száz alkalommal találkozhatnak a tévénézők Darabos úrral, az internetezők egészen június 30-áig tudatosíthatják a szállásszakértő tippjeit. A teljes belföldi, fizetőképes, potenciális szállásfoglalókat olyan nagy tévécsatornákon érik el, mint például az RTL Klub, a Cool TV, a Comedy Central, az MTV (MusicTv), a Spektrum és a Sport 1-2. A rádiós spotok visszaköszönnek többek között majd a Petőfi Rádióban, a Sláger Rádióban és a Retro Rádióban is. A kampány különböző elemei az összes frekventált, nagy online médiumon is fellelhetőek lesznek, mint például a Google.hu, a Startlap.hu, a Blikk.hu, a Szeretlekmagyarország.hu és az Origo.hu. Printben a Nők Lapja és a Meglepetés is felületet biztosítanak a kampánynak. A Szallas.hu saját közösségi csatornáin is a kampánnyal összehangolt kommunikációt folytat, így az Instagram- és Facebook-oldal is az integrált stratégia elemeit képezik.

 

A kampány részleteiről

Időtartam: 2019. 05. 06. – 2019. 06. 30.

Vásárolt médiafelületek:

  • TV: például RTL Klub, Cool TV, Comedy Central, MTV (MusicTv) Spektrum, FilmCafé, Sport 1-2
  • Rádió: többek között Petőfi Rádió, Sláger Rádió, Retro Rádió
  • Online: összes frekventált nagyobb médium, mint például a Google.hu, a Startlap.hu, a Blikk.hu, a Szeretlekmagyarország.hu, a Freemail.hu, az Origo.hu és a Life.hu
  • Print: Nők Lapja, Meglepetés.

 

Saját médiumok:

A Szallas.hu Facebookoldala

A Szallas.hu Instagramoldala

A Szallas.hu kampányában részt vevő ügynökségek, produkciós lista:

Megbízó: Szallas.hu

CEO: Szigetvári József

CMO: Papp István

Marketing Manager: Keresztes Nóra

Creative strategist & Content Marketing: Pardi Dorina

Performance Leader: Benes László

 

Kreatív ügynökség – Creativo Group Hungary

Gyártó cég – Creativo Media

 

Producer & Rendező – Sztanó Csaba

Kreatív Diktátor – Konyári Edinka

D.O.P. – Stámusz Dániel

Art Director & Grafika – Kovács Gergely

Motion Design & Vágás – Birinyi Tamás

Vágó – Lippai Balázs

Colorist – Szandra

Sound Designer – Polgár Peti

 

Rendező Asszisztens – Bodor Marci

Produkciós Koordinátor – Egry Krisz

Kameratech. – Kiszler Dániel

Focus Puller – Rözge Dávid

Gaffer – Vajda László Papi

Hangmérnök – Fankadeli Ferenc

Díszlet & Kellék – Konyári Kópé
Stylist – Tankó Tekla

Stylist Asszisztens – Várai Lúcia

Smink – Skrionya Sára

Hairstylist – Kristóf Imola

 

Werk – Petimen & Bene G

Fotó – Adam Bertalan

Narrátor – Bozai József

Főszereplő – Darabos apuka – Vicei Zsolt

 

Médiavásárlás: Cafe Communications, Felelős: Király Anita, médiaigazgató

PR ügynökség: SAKKOM Interaktív

Ügyvezető: Kolma Kornél

Senior PR Consultant: Kelemen Lili

SOCIAL MEDIA