„Egymillió telefon a bolygóért” névvel indul új program a körforgásos gazdaság erősítéséért

Hírek Kiemelt

Globális együttműködés valósul meg a Vodafone Group és a WWF között. Az együttműködés keretében a WWF és a Vodafone közösen dolgozik azon, hogy a távközlési szolgáltató 2040-re elérje a nettó zéró szén-dioxid-kibocsátást, aktívan részt vegyen az e-hulladék felszámolásában és a körforgásos gazdaság megerősítésében a mobilkészülékek piacán.

 

Egy felújított okostelefon megvásárlásának karbonlábnyoma körülbelül 50 kilogramm szén-dioxidnak felel meg, így egy hasonló kategóriájú, újonnan gyártott okostelefonhoz képest 87 százalékkal kisebb mértékben járul hozzá a klímaváltozáshoz, illetve közel 80 kilogramm nyersanyag kibányászásától kíméli meg a bolygót. A Vodafone és a WWF partnersége keretében indított új program a becserélt, felújított és újrahasznosított készülékek számának növelésével támogatja a Vodafone körforgásos gazdasági stratégiájának megvalósítását.

A program arra ösztönzi a Vodafone európai és afrikai vásárlóit, hogy használt telefonjaikat a csereprogram keretében adományként vagy felelős újrahasznosítás céljából juttassák vissza a vállalathoz. 2022. november 22-től a Vodafone minden egyes leadott telefon után 1 angol fontnak megfelelő összeggel támogatja a WWF természetvédelmi projektjeit világszerte.

A program összhangban áll a Vodafone vállalásával, hogy 2040-re elérje a nettó zéró szén-dioxid-kibocsátást a teljes értékláncán, miközben támogatja üzleti ügyfeleit abban, hogy karbonlábnyomukat 350 millió tonnával csökkentsék 2030-ig. A Vodafone jelentős szerepet vállal a készülékekből származó hulladéktermelés visszaszorításában is, és aktívan tesz annak érdekében, hogy 100 százalékban újrafelhasználja, továbbértékesítse vagy újrahasznosítsa a cégcsoport működtetése során keletkező hulladékot.

A Vodafone és a WWF hároméves partnersége során a Vodafone európai és afrikai piacain is stratégiai kezdeményezések indulnak, melyek között lesznek olyan alkalmazások, amelyek segítenek a Vodafone ügyfeleinek fenntarthatóbb döntéseket hozni, valamint olyan projektek Dél-Afrikában, Németországban és az Egyesült Királyságban, amelyek a mobiltechnológiát használják a természetvédelmi és fenntarthatósági kihívások megoldására.

A WWF globális szakértői hálózata is segíti a szolgáltatót környezetvédelmi kérdésekben és az éghajlat- és természetvédelmi katasztrófák elleni küzdelemben való vezető szerepvállalásban.

A Vodafone Group környezetvédelmi tevékenységeiről és eddigi eredményeiről további információ itt érhető el: https://www.vodafone.com/sustainable-business/our-purpose-pillars/planet

 

Fotó: Andrej Lišakov/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA