Egymillió forinttal támogatja a Szentkirályi az ukrajnai menekülteket

Hírek Kiemelt

A 37. Telekom Vivicittá Városvédő Futás hivatalos ásványvize, a Szentkirályi egymillió forint adományt gyűjtött össze a március 27-én megrendezett futóünnep versenyzői segítségével a háború elől menekülők javára.

 

A Telekom Vivicittá Városvédő Futás támogatójaként a Szentkirályi ásványvíz évről-évre jótékonysági akciót hirdet a futók körében, hogy a jó ügy érdekében csatlakozzanak különböző segítőszervezetek és alapítványok támogatásához. Az ásványvízmárka ezúttal az Ukrajnában zajló háború elől menekülők javára indított közösségi gyűjtést: a kezdeményezéshez csatlakozó versenyzők minden lefutott kilométere után 1000 forintot ajánlottak fel a Budapest Bike Maffia javára. Az akcióhoz a helyszínen végül több mint száz futó csatlakozott, így az általuk regisztrált kilométereknek köszönhetően a Szentkirályi egymillió forintot juttat el a menekülteket segítő szervezetnek.

A Vivicittá minden évben nagy ünnep számunkra, hiszen ilyenkor előtérbe kerül a mozgás és a jótékonyság, amelyek kiemelten fontos értékek a Szentkirályi ásványvíz számára. Az elmúlt években főként gyermekvédő szervezeteket támogattunk, azonban a jelenlegi helyzetben nem volt kérdés, hogy az ukrán menekültek megsegítésére buzdítjuk a futókat. Az idei részvétel ismét bizonyította, hogy a Szentkirályi összetartó közössége bármikor kész futócipőt húzni, ha nemes ügyekről van szó” – mondta Buzási Dániel, a Szentkirályi Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az adományban részesülő Budapest Bike Maffia számos projekttel és akcióval segíti a rászorulókat, az ételadományok kiosztása mellett a figyelemfelkeltést és szemléletváltást tartják elsődleges céljuknak.

 

Fotó: sporlab/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA