Egy hét múlva lesz a magyartenger ősbemutatója a Centrál Színházban

Hírek

November 5-én 19.30-kor lesz Bíró Bence első egészestés önálló darabja, a magyartenger ősbemutatója a budapesti Centrál Színházban. A kortárs dráma huszonnégy óra alatt játszódik egy balatoni nyaralóban.

 

A nyáron néhány előadás erejéig felolvasószínházként debütált művet ezúttal is Alföldi Róbert rendezi, aki így gondolkodik a darabról: „Akármilyen nehéz idők is vannak a család az család. És a Balaton az Balaton. És potyoghatnak a csontvázak kifelé a szekrényekből, lehetnek mindenféle kimondott vagy elhallgatott bajok, bánatok… a Balaton az mégiscsak a Balaton. És a család az mégis csak a család. Ezért aztán nehezen, de a szeretet az mégiscsak szeretet. Közben meg egymáson is, meg magunkon is nagyon jókat lehet nevetni. Sőt… röhögni. Az élet szép…”

„Dramaturgként sok bemutatóm volt már, regényeket is többször írtam már színpadra, más alkotókkal közösen készítettünk szerzői előadásokat is. De hogy az én önálló kitalációmat lássam viszont a színpadon, hát, ilyen még nem volt. Ha a színészek és a nézők is örömüket lelik majd benne, akkor én sem fogok szomorkodni” – nyilatkozta a szerző, Bíró Bence.

Balsai Móni elmondta: „Ez egy humorral teli, erős darab, mely éles tükröt tart világunknak. Alföldi Robi nagyon tudja, hogy mit akar és nagyon pontosak az instrukciói. Ez egy kifejezetten jó próbafolyamat. Mi remekül szórakozunk és remélem, a nézők is ugyanúgy fogják élvezni ezt a darabot, mint mi.”

„Bencével korábban dolgoztam már együtt, ő akkor az egyik darab dramaturgja volt. Nagyon jóban lettünk, emberileg és szakmailag is kifejezetten közel áll hozzám. Alföldi Robival ez az első közös munkánk. Nagyon élvezem, hogy ő szenvedélyesen hisz abban, amit csinál és ebben a darabban is! Az ő szenvedélye rám is átragad. Így az egész csapattal együtt tudunk hinni, ami fantasztikus érzés. Robi erősen gondol valamit a világról a darabról és azt nagyon jól át tudja adni a színészeinek. Ezért szeretek vele próbálni” – mondta Schmied Zoltán.

A fő szerepekben olyan színészek lépnek színpadra, mint Balsai Móni, Fehér Tibor és Schmied Zoltán, de a darabban Földes Esztert, Szabó Évát, Pálfy Katát, Ódor Kristófot, Papp Jánost és Rada Bálintot is láthatja a közönség. A díszletet Alföldi Róbert tervezte, a jelmeztervező Kálmán Eszter.

 

SOCIAL MEDIA