Egy hét, és eltűnik a műanyagzacskó az Auchanból

Hírek Kiemelt

Az Auchan áruházakból egy hét múlva eltűnnek a gurigáról letéphető nejlonzacskók. Az áruházlánc elsőként vonja ki a zöldség-gyümölcs osztályokról és a pékáru részlegekről a környezetszennyező, egyszer használatos műanyagokat, amivel évi 172 tonna műanyaghulladék spórolható majd meg.

 

Helyettük csak a többször használatos, vagy komposztálható és lebomló tasakok maradnak, amelyek már egy ideje szerepelnek az Auchan kínálatában. Így a zöldség-gyümölcs lemérésére szánt környezetbarát zacskó, vagy a ReTasak, ami mosható és praktikusan összefogható, illetve a nagyobb méretű, többször használható táska, amibe akár hat terméket is beletehetünk. A péksüteményeket ezentúl egy biopamutból készült zsákban vihetjük haza, amit szintén lehet mosni. Kevesebb pékáruhoz a műanyagablak nélküli, 100 %-ban papírból készült zacskót kínálják, ami újrahasznosítható, vagy komposztálható.

Ezekkel a környezetbarát csomagolóeszközökkel jelentős lépést tehetünk környezetünk védelméért. Miután a megvásárolható tasakokat jórészét többször is használhatjuk, ezeket érdemes mindig magunknál tartani, de természetesen arra is van lehetőség, hogy az Auchanban vett termékeket a saját csomagolóeszközünkben vigyük haza.

 

Fotó: Naja Bertolt Jensen/unsaplsh.com

 

SOCIAL MEDIA