EB selejtező: simán hozta a kötelezőt a magyar válogatott

Hírek

Ma este két mérkőzést játszottak az EB selejtező G csoportjában: Magyarország Litvániát fogadta, Bulgária pedig Szerbiát. 

 

Sima mérkőzésen nyert 2:0 arányban a magyar válogatott. A győzelem egyetlen percig sem volt kétséges, inkább csak a viszonylag későn érkező gólok miatt aggódhatott a Puskás stadion közönsége. A magyar csapat 70%-ban birtokolta a labdát, és 27 alkalommal lőtt kapura – főleg ez utóbbi elképesztő szám, hiszen a topligákban is gyakran előfordul, hogy egy egész félidőn keresztül nem találják el a kaput a futbalisták. A rendkívül sportszerűen játszó, de meglehetősen szerény képességű litvánok alig találkoztak a labdával, és semmi veszélyt nem jelentettek a magyar kapura. Az első félórát kihúzták ugyan kapott gól nélkül, de a 32. percben Varga Barnabás, majd a második félidő hajrájában Sallai rúgott nagy gólt, ezzel bebiztosítva a sima győzelmet.

Puskás Aréna, 58 269 néző. JátékvezetőNobre (portugál)

Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Sallai (Baráth P., 88.), Nagy Á., Styles (Kleinheisler, 60.), Kerkez (Ferenczi, 79.) – Gazdag (Lang, 79.), Szoboszlai – Varga Barnabás (Ádám M., 60.).Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Litvánia: Gertmonas – Leklatas, Kazukolovas, L. Klimavicius, Tutyskinas (Beneta, 63.) – Uzela (Vorobjovas, a szünetben), Gineitis – El. Jankauskas (Romanovskij, 85.), Sirgedas (Sirvys, a szünetben), Sesplaukis (Kucys, 78.) – Paulauskas. Szövetségi kapitány:Edgaras Jankauskas

Gólszerzők: Varga Barnabás (32.), Sallai (83.)

 

A csoport másik mérkőzésén: Bulgária-Szerbia 1:1. A szerbek a meccs utolsó másodperceiben egyenlítettek.

Ezzel a magyar és a szerb válogatott 7-7- ponttal áll az élen, nekünk jobb a gólkülönbségünk. Montenegro a harmadik. A bolgárok 4, a litvánok 3 meccsből egyet sem tudtak még nyerni. A magyar csapat legközelebb szeptember 7-én, Szerbiában játszik.

 

SOCIAL MEDIA