Dedikálással egybekötött jótékonysági könyvbemutatót tart a Kálmán Makláry Fine Arts Galéria

Hírek

A Műértők 4 című beszélgetőkönyvben ismét újabb négy fontos hazai műkereskedelmi szereplő csatlakozik a korábbi kötetek névsorához.

 

Az október 27-én 17:00 órai kezdettel megrendezésre kerülő eseményen jelen lesznek a kiadvány szereplői: Miklós von Bartha, Molnos Péter, Pákh Imre, Várkonyi György, a kérdező Bánó András és Makláry Kálmán, a kiadványok ötletgazdája és kiadója. A beszélgetést a kiadvány előszavának írója Martos Gábor moderálja.

Az októberi eladásból befolyt teljes összeget a Májbeteg Gyermekekért Alapítvány részére ajánlják fel.

A Svájcban élő Miklós von Bartha egyike a világ legjelentősebb galeristáinak. Elmeséli, hogy az ’50-es években a László Károllyal közösen rendezett bázeli Magritte-kiállításon 3000 frankért adtak el egy képet, amely ma többmillió dollárt érhet. Kifejti azt is, mi a műkereskedelmi hasonlóság a híres Mauritius-bélyeg, és Anton Prinner szobrai között.

Molnos Péter művészettörténész beszél a legendás Saphier Dezső sokzsebes mellényéről is, amely nagy szerephez jutott az Ecserin. Elmondja, hogy miért egy Vörösmarty téri üzletet tekintenek sokan a mai magyar műkereskedelem „bölcsőjének”.

Pákh Imre, a legnagyobb Munkácsy-kollekció tulajdonosa elárulja, hogyan tárgyalt a Nemzeti Galéria igazgatójával Munkácsy-képek cseréjéről, és kiderül, mit keresett a New York-i lakásában rendezett bulijain Donald Trump.

Várkonyi György művészettörténész elmeséli, miként vehetett volna meg egy festményt a múzeumnak néhány rúd téliszalámiért, és hogyan bukkantak fel a Seuso-kincs darabjai a pécsi vásárban.

 

SOCIAL MEDIA