Danone Focikupa a Gyermekekért

Hírek Kiemelt

Két megyéből és a fővárosból nyolc U12-es labdarúgócsapat mérkőzik meg Dunakeszin a világ legnagyobb nemzetközi gyermekfocikupájának regionális elődöntőjén.

A Danone szervezésében megvalósuló „Danone Focikupa a Gyermekekért” hazai fordulóiban összesen 96 csapat és közel 1200 fiatal focista áll pályára azért, hogy Magyarországot képviselhesse a spanyolországi nemzetközi bajnokságon. A május 8-i dunakeszi regionális elődöntőn az MTK, a Balassagyarmat, a Dunakeszi,a Gödöllő és a III. ker. TVE, valamint a Mészöly FSE, a KISE és a Vác csapatai játszanak egymással. A kupa egyik kiemelt támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma, fővédnöke Nyilasi Tibor, 70-szeres labdarúgó válogatott, tiszteletbeli nagykövete pedig Vincze Ottó.

Sport és egészséges táplálkozás

A FIFA által is elismert, 10-12 éves gyermekeknek szóló Danone Focikupa a Gyermekekért magyarországi fordulója nagymértékben kibővült a tavalyi évhez képest: immár 12 régióban, összesen 96 csapat és közel 1200 gyerek vesz részt rajta, a barcelonai döntőben pedig több mint 30 ország fiatal futballtehetségei fognak megmérkőzni a világbajnoki címért. A Magyar Labdarúgó Szövetség által támogatott U12-es torna célja, hogy a gyerekek körében is népszerűsítse az egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást és a kiegyensúlyozott táplálkozást, amiben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége nyújt szakmai segítséget.

„Nagy öröm számunkra, hogy sportszakmai szervezésünkkel ismét részesei lehetünk egy olyan programnak, ahol a gyerekek egyszerre sajátíthatják el a sport és az egészséges táplálkozás alapjait” – mondta Kis László, a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Igazgatóság BEP szakmai igazgatója. „Egy színvonalas nemzetközi kupán való részvétel nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a ma fiatal labdarúgóiból a jövő bajnokai legyenek” – tette hozzá.

A Danone Focikupa a Gyermekekért dunakeszi regionális elődöntőjén az MTK, a Balassagyarmat, a Dunakeszi,a Gödöllő és a III. ker. TVE, valamint a Mészöly FES, a KISE és a Vác csapatai játszanak. A győztes csapat biztosan ott lesz júniusban a budapesti országos döntőn, ahol kiderül, hogy melyik csapat képviselheti Magyarországot a spanyolországi nemzetközi bajnokságon.

„Az egészséges életmód népszerűsítése kulcsfontosságú, hiszen Magyarországon megtorpant ugyan a túlsúlyos és elhízott gyerekek aránya, de továbbra is minden harmadik 10 év körüli gyereknél kritikusan alacsony a csontok növekedéséért felelős kalcium bevitele, negyedüknél pedig a zöldség-és gyümölcsfogyasztás is messze elmarad az ideális mennyiségtől. A Danone felelős vállalatként szeretné kivenni a részét a társadalmi szemléletformálásból, ezért szervezzük meg ismét a Danone Focikupa a Gyermekekért tornát. Az ismeretterjesztés játékos formája pedig nem eredménytelen: örömmel látjuk, hogy a bajnokságban érintett 10-12 éves korosztály egyre többet tud a megfelelő táplálkozásról” – mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere. „Tudatos táplálkozással nemcsak a saját egészségünkért, de a környezetünk védelméért is sokat tehetünk, ezért fogalmazta meg 100 éves vállalatunk Egy életünk van és egy bolygónk című küldetését” – tette hozzá.

Játékos jótékonyság

A Danone és az MLSZ a torna szerves részeként minden évben jótékonysági akciókat szervez: idén a kupa résztvevői sportszer- és sporteszközgyűjtéssel segítik az állami gondozásban élő gyermeklabdarúgó társaikat.

SOCIAL MEDIA