Csúcsot döntött az Arena Plaza

Hírek

A piaci átlag közel háromszorosát költötték az ünnepi szezonban Magyarország a bevásárlóközpontban, ez a válság óta mért legmagasabb érték.

2015-ben a válság óta eltelt időszak legjobb eredményével zárt az Arena Plaza. Az év végén tovább folytatódott a növekedési trend, a karácsonyi szezonban a vásárlók még több időt töltöttek el a plázában és még többet hagytak a kasszáknál a GfK 2015. decemberi Exit Survey kutatása szerint. A decemberi adatok azt mutatják, a látogatók más bevásárlóközpontokhoz képest kétszer annyi időt, közel két órát szántak vásárlásra, ezalatt a piaci átlag háromszorosát, közel 20 ezer forintot költöttek az Arenában.

Az Arena Plaza nemcsak Budapesten (62%) és vonzáskörzetében (19%), hanem Magyarország egész területén egyre népszerűbb: a vásárlók 20 százaléka Pest megyén kívülről érkezik. „Az adatok alapján az Arena Plazát joggal nevezhetjük Magyarország első regionális bevásárlóközpontjának. A piacon elérhető legszélesebb divatkínálat, a tágas, elegáns üzletek és az ingyenes parkolás olyan előnyök, ami miatt érdemes felkeresni bennünket az ország távolabbi pontjairól is. Sőt, az exkluzív márkák egyre vonzóbb célponttá teszik a plázát a külföldiek körében is” – mondta el Balla Erna, az Arena Plaza center menedzsere.

A vásárlók a legtöbbet, átlagosan több mint 21 ezer forintot elektronikai cikkekre és ruhákra szánták, közel 20 ezer forintot fizettek ki cipőkre és egyéb kiegészítőkre, de népszerű volt a sportruházat, sportfelszerelés is. A legújabb divat mellett az igényes lakásdekoráció is egyre keresettebb a bevásárlóközpontban, erre közel 12 ezer forintot költöttek az ünnepi szezonban. „A stílusos otthon vásárlóink számára egyre fontosabb. A nemzetközi trendekkel összhangban a legújabb lakberendezési üzletekkel bővítettük kínálatunkat, a H&M Home és Zara Home nyitásával tovább tudtuk erősíteni piaci pozíciónkat” – tette hozzá Balla Erna. Az Arena Plaza folyamatos megújulásához a Cushman & Wakefieldüzemeltetési és bérbeadási csapatának munkája is hozzájárult.

SOCIAL MEDIA