Civilek is kérdezhetnek a miniszterelnök-jelöltektől az RTL Klub vitájában

Hírek Kiemelt

Október 13-án 18 óra 30 perctől élőben láthatják a nézők az RTL Klubon, online pedig az RTL Most+ platformon keresztül a két ellenzéki miniszterelnök-jelölt vitáját. A műsor moderátora Rábai Balázs lesz.

 

A másfél órás, élő vitaműsorban a jelöltek most is előre megszabott időkeretben – várhatóan 31-31 perc időtartamban –, de azt szabadon beosztva beszélhetnek majd. Mindkét résztvevő idejét folyamatosan mérni fogják, ezt a jelöltek, a műsorvezető és a nézők is követni tudják majd. Továbbra is érvényes, hogy a vitázók az időkeretet nem használhatják fel egyszerre. Ha az egyik jelölt mondandóját a másik közbeszólással megszakítja, akkor az eredetileg beszélő órája leáll, a közbeszóló órája pedig elindul.

Ezen kívül most is lehetőségük lesz a jelölteknek a műsor végén arról beszélni a nézőknek, hogy miért ők lennének a megfelelő választás. Ennek hossza fejenként másfél perc lesz, ami a korábban említett 30 percbe nem számít bele.

Az első vitaműsor szabályaihoz képest fontos változás lesz, hogy civil- és érdekvédelmi szervezetek – felvételről – 1-1 kérdést tesznek fel a jelölteknek. Az előzetes tervek szerint a két ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Greenpeace, a Pedagógusok Szakszervezete, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, a Társaság a Szabadságjogokért és a Habitat for Humanity kérdéseire válaszol majd.

A másfél órás vitát az RTL Klub élőben sugározza. Az érdeklődők a miniszterelnök-jelöltek vitáját online is nézhetik az RTL Most+ platformon keresztül. (RTL Most+ aktiváló kódért kérjük, érdeklődjön televíziós szolgáltatójánál, további információ: https://rtl.hu/rtlmostplusz).

A vita miatt október 13-án a megszokottnál rövidebb kiadással jelentkezik a 18 órakor kezdődő RTL Híradó és elmarad a hírműsor után jelentkező Fókusz című infotainment magazin.

Hasonlóan az első vitához, az RTL Magyarország megbízásából a ZRI Závecz Research ezúttal is közvélemény-kutatást készít majd a vitáról. A felmérés eredményei még október 13-án nyilvánosak lesznek.

 

 

SOCIAL MEDIA