Budapesten rendezték meg a Startup World Cup előselejtezőjét

Hírek

Ez a globális verseny összesen több mint hetven régióból ötvenezer résztvevőt vonz világszerte. A magyarországi rendezvényen tíz startup vett részt.

 

A 2022. szeptember 30-án San Franciscóban megrendezésre kerülő nagy döntőn a Szilícium-völgy vezetői választják ki a győztest a régiók döntősei közül, és egymillió dolláros pénzdíjjal jutalmazzák majd. A győztes magyar Startup az Orca Aerospace lett, mely fenntartható légiközlekedési eszközöket tervez. Nyertesként ők fogják Magyarországot az USA-ban képviselni.

A magyarországi Httpool, mint az esemény támogatója 5000 dolláros külön díjat ajánlott fel a szerencsés startup első Twitter-kampányának finanszírozására. A Twitter az egyik legfontosabb kommunikációs eszköz a startupok számára, itt találnak közvetlen kapcsolódási pontot a potenciális befektetőkhöz, új ügyfélszegmensekhez és értékesítési partnerekhez.

“Nagyon izgalmas volt részese lenni az eseménynek és belátást nyerni a Start Upok világába” – mondta Andreas László, a Httpool regionális Twitter szakertője, aki zsűritagként aktívan részt vett a nyertesek kiválasztásában. “Így és itt kezdődik nagyon a lehetséges világcégek pályafutása. A Twitter a legmegfelelőbb plattform arra, hogy nemzetközi szinten felhívják magukra és termékükre a figyelmet” – tette hozzá.

A Httpool a különdíjat a Babypurp nevű Startupnak adta. Marencsák Noémi és csapata innovatív megoldása a csecsemők szájában előforduló gyakori gombás betegség kezelésére alkalmas.

“Nagyon meghatott a Babypurp felhasználási lehetősége: első lépésben babáknak és anyukáknak segít egy akadály leküzdésében, második lépésben rákbetegeknek könnyítheti meg ez az innovativ termék a mindennapokat. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ebben a Httpool és a Twitter mint támogató részt vehet” – mondta Door-Szabó Nóra, a Httpool magyarországi kereskedelmi igazgatója.

 

SOCIAL MEDIA